DS 7 Crossback ontmoet Volvo XC60

0

Een debutant ontmoet een ervaren rot. Begin 2018 arriveert de eerste Frans premium SUV in de showrooms, de DS 7 Crossback. De tweede generatie van de Volvo XC60 zit dan al lang en breed in het zadel.

Zijn het concurrenten? Ja, theoretisch wel want de Première uitvoering van de Fransman is met 61.600 euro (voor de 225 pk sterke 1.6 THP uitvoering) vrijwel even als de Zweed in R-Design tenue (61.895 euro voor de T5 met 254 pk). Maar er is ook iets wat de DS 7 Sportback en de Volvo XC60 bindt: de gezamenlijke strijd tegen de gevestigde Duitse orde in het premiumsegment.

Ondanks dat de daadwerkelijke verkoop van de DS 7 Crossback pas volgend jaar begint, steekt hij in september al de Rijn over richting Duitsland. Dat is voor een publieksdebuut op de IAA autoshow van Frankfurt. Afgelopen maart was de DS 7 Crossback ook al op een tentoonstelling te zien (de autosalon van Genève), maar toen ging het nog om een conceptversie. Daar was ook voor het eerst de XC60 voor het eerst te zien. Autointernationaal.nl verwacht in januari 2018 een eerste testrecensie van de Franse premium SUV te kunnen publiceren.

De Volvo XC60 is inmiddels al uitgebreid getest en scoorde toen 4 sterren. “Niet sportief, wel premium”, zo luidde de conclusie. En dat zou ook wel eens het eindoordeel over de DS 7 Sportback kunnen zijn. Net als zijn Zweedse concurrent is de Fransman stijlvol, hoogwaardig, comfortabel en biedt hij een prettige ambiance. Dankzij de nauwe technische verwantschap met de Peugeot 3008 kan er ook gerekend worden op een relaxt rij karakter en moderne technologie.

Hoewel de DS 7 Crossback en de Volvo XC60 elkaar prijstechnisch raken, is de overlap niet groot. De Franse SUV zal vooral actief worden in het prijsveld tot de genoemde 62 mille, en de Zweed daarboven. Toch zijn beide modellen échte premiumauto’s. Bovendien wordt ook de DS 7 Crossback net als de Volvo XC60 leverbaar in stekkerhybride uitvoering. Hopelijk valt die op lange afstanden minder door de mand dan zijn Zweedse collega, want die T8 Twin Engine uitvoering komt alleen uit de verf op korte afstanden, met vol accupakket. Is die leeg, dan loopt het verbruik snel op. De Volvo XC60 is dan zelfs onzuiniger dan de Porsche Macan Turbo met 3,6 liter V6 motor!

Reageren is niet mogelijk.