Alpina B7 is de snelste sedan ter wereld

0

De topsnelheid van de Alpina B7 ligt een flink stuk hoger dan we eerste dachten. De tuner die je geen tuner mag noemen, vertelde afgelopen maart op de autosalon van Genève dat de topsnelheid van de B7 een imponerende 310 km/u was. Een maximum waar iedereen tevreden mee zou kunnen zijn, zou je denken.

Maar niet Alpina. Die heeft de afgelopen maanden wat zitten sleutelen aan de B7, en nu blijkt dat de gemodificeerde BMW 7-serie met zijn 608 pk een topsnelheid van 330 km/u kan bereiken. Dat maakt hem tot de snelste sedan ter wereld. Zo weet hij zowel de Dodge Charger SRT Hellcat (328 km/u) en de Aston Martin Rapide S (327 km/u) af te troeven. Ook menig supersportwagen heeft het nakijken, zoals de Audi R8, die bij 320 km/u de handdoek in de ring moet gooien. De Alpina B7 sprint in 4 seconden naar 100 km/u. De versie met xDrive vierwielaandrijving weet daar 3,7 tellen van de maken.

Het ‘sleutelwerk van Alpina aan de 800 Nm sterke 4,4 liter V8 van de BMW 750i omvatte de montage van nieuwe zuigers, 3 intercoolers en extra radiatoren. De 8-traps automaat werd versterkt om al dat geweld aan te kunnen. Onder de streep levert dat dus de snelste sedan ter wereld op. Dat zoiets een hoge prijs heeft, moge duidelijk zijn: de prijs bedraagt omgerekend 225.000 euro.

Reageren is niet mogelijk.