Waarom wel: Tesla Model S Wagon

0

Een Britse Tesla Model S eigenaar, die zijn auto te klein vindt omdat zijn honden niet achterin meegenomen kunnen worden, heeft zelf een oplossing bedacht: hij laat zijn elektrische Amerikaan door een gespecialiseerd bedrijf ombouwen tot stationwagon.

Op de foto zie je een klei model van hoe de Model S er na de transformatie tot stationwagon uit moet gaan zien. Het ontwerp is zó geslaagd dat Tesla topman Elon Musk maar eens goed na moet denken over deze extra carrosserievariant. De in de inleiding genoemde Brit is vast niet de enige Europeaan die een sterke voorkeur voor stationwagons heeft.

Het team dat zijn Model S zal gaan ombouwen, bestaat onder meer uit auto-ontwerpers die eerder bij Lotus, Jaguar Land Rover en McLaren hebben gewerkt. Voor de transformatie zal koolstofvezel worden gebruikt, waardoor het meergewicht van de stationwagon beperkt blijft. Bovendien zou uit windtunneltests gebleken zijn dat de aërodynamische eigenschappen van de Model S verbeterd zijn!

Uiterlijk november moet de stationwagon versie van de Model S klaar zijn. Dan kan de hondenliefhebber zijn trouwe viervoeters weer meenemen in zijn auto. Zijn voorbeeld verdient navolging. Is het niet door Tesla zelf, dan kan het in de inleiding genoemde, gespecialiseerde bedrijf een gouden handel van maken.

Bij serieproductie van de Tesla Model S Wagon, krijgen Audi, BMW, Jaguar, Mercedes en Volvo pas écht concurrentie. Deze premiummerken doen nu nog goede zaken met hun hoogwaardige stationwagons. Ze zijn stijlvol en rijden nagenoeg even goed als de (sport)sedanuitvoering. Tesla kan hen een milieuvriendelijk alternatief bieden (zijn honden ook vast blij mee), al is het alleen maar omdat een alternatief dat enigszins in de buurt komt (de BMW 530e iPerformance) überhaupt niet als Touring verkrijgbaar is.

Reageren is niet mogelijk.