Prijsvergelijking Mitsubishi ASX Connect Pro

0

Voor Mitsubishi was 2017 niet een heel gemakkelijk verkoopjaar. Op basis van de huidige cijfers daalt het marktaandeel van 1,26 procent naar 1,18 procent. Oorzaak is de Outlander, die nog steeds afzettechnisch lijdt onder de naweeën van de afschaffing 1 januari jl. van fiscaal gunstige regels voor stekkerhybride modellen. De ASX hield zich echter heel behoorlijk staande. Dat is te danken aan een eerder dit jaar doorgevoerde facelift.

Mitsubishi hoopt dat in 2018 de belangstelling voor de ASX, waarvan inmiddels wereldwijd meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht zijn, op peil blijft. Daarvoor zijn er nu enkele retouches aan de inmiddels 7 jaar oude SUV doorgevoerd. De modeljaar 2018 uitvoering van de ASX kenmerkt zich door een extra chromen sierstrip tussen de koplampen en iets anders vormgegeven LED dagverlichting. De achterzijde wordt gekenmerkt door een nieuw ontworpen bumper en verchroomde strip boven de kentekenplaat. De carrosseriekleur Sterling Silver vervangt het iets minder heldere Cool Silver.

De ASX werd nogal bekritiseerd wegens het harde, goedkoop ogende interieurplastic. Daar heeft Mitsubishi wat aangedaan door soft touch materialen rond de versnellingspook te monteren. Stiksels in een contrasterende kleur voor de kniebeschermers aan weerszijden van de console moeten de boel ook wat opvrolijken. Het hoge geluidsniveau in de ASX, een ander kritiekpunt, is aangepakt door extra isolatiemateriaal, waardoor er minder rolgeluiden, motorgedreun en windgeruis de cabine binnendringt. De nieuwe armsteun en bekerhouders in de middenconsole zorgen volgens Mitsubishi voor extra comfort.

MitsubishiFiatMazda
ASX500XCX-3
1.6 CT Connect Pro1.4 T-MA PopstarSkyActiv-G 120 TS
26.490 euro26.595 euro26.490 euro
NissanOpelVolkswagen
QashqaiMokka XT-Roc
DIG-T 115 Visia1.4 T Online Edition1.0 TSI 115 pk
26.990 euro26.799 euro26.550 euro

De ASX is in Nederland voortaan uitsluitend leverbaar met 114 pk sterke 1.6 Cleartec benzinemotor en handgeschakelde transmissie (de dieselvariant is komen te vervallen). Vanaf de uitvoering Connect Pro (de Instyle staat nog een trede hoger) krijgt de ASX een 7 inch touch screen met Apple CarPlay, zodat men de telefoon aan de Mitsubishi kan koppelen. De Connect Pro uitvoering mag bij de Mitsubishi dealer worden meegenomen voor 26.490 euro.

De meest luxe Instyle versie kost 29.450 euro. Zijn uitrusting is uitgebreid met nieuwe synthetisch lederen stoelbekleding (met een rugleuning en zitvlak dat aanvoelt als suède). De stoelen zijn afgewerkt met rood stikwerk, terwijl de deurpanelen zijn voorzien van lederen bekleding en zilveren decoratiepanelen. Verder is zijn veiligheidsuitrusting uitgebreid met Forward Collision Mitigation (FCM) en Lane Departure Warning (LDW).

Instappen kan al voor 21.490 euro. Die zogeheten Entry uitvoering moet het zonder de eerder genoemde retouches en de verbeterde geluidsisolatie doen. De uitvoeringen Intense en Intense+ zijn komen te vervallen. Daarvoor in de plaats is de Bright+ versie gekomen. Die kost 23.990 euro.

Reageren is niet mogelijk.