Mitsubishi maakt Outlander PHEV zuiniger

0

De Mitsubishi Outlander PHEV is inmiddels alweer 5 jaar op de markt. Hij onderging 2 jaar geleden al een ingrijpende facelift en nu wordt de onderhuidse techniek aangepakt.

De retouches die Mitsubishi doorvoert in het design van de Outlander zijn klein bier: nieuwe LED koplampen (de verschillen zijn amper te zien), een rechthoekig ontwerp voor de mistlampen, een meer expressieve grille, een bodem beschermplaat aan de voorzijde en iets andere bumpers. De modeljaar 2019 uitvoering van de Outlander is ook te herkennen aan de nieuwe tweekleurige 18-inch lichtmetalen velgen en aan de grotere achterspoiler.

In het interieur zou de kwaliteitsbeleving verbeterd zijn door de toepassing van gewatteerde, hoogwaardige lederen bekleding, compleet nieuwe voorstoelen met verbeterde zijdelingse steun, een ander ontwerp schakelpook, een nieuw instrumentenpaneel, fraaiere decoratiepanelen en een A/C stopcontact voor de achterpassagiers.

Het belangrijkste nieuws zit onder de motorkap: daar maakt het 2,0 liter benzineblok plaats voor een exemplaar van 2,4 liter inhoud die volgens de Atkinson cyclus werkt en op die manier voor een betere efficiëntie en een hoger rendement zorgt. Ook belooft Mitsubishi meer trekkracht en een soepelere werking van de motor. De accu heeft voortaan een capaciteit van 13,8 kWh; dit was 12 kWh beslaat. Grote gevolgen voor het gecombineerde vermogen hebben deze ingrepen niet, ondanks dat de elektromotor 10 procent krachtiger werd, maar Mitsubishi heeft wel de elektrische actieradius aanzienlijk weten te verhogen, en daardoor de CO2-uitstoot weten te reduceren.

Behalve dat de vernieuwde Outlander PHEV efficiënter is geworden, zijn er ook 2 nieuwe rij programma’s: de standen ‘Normal’ en ‘4WD Lock’ zijn aangevuld met ‘Sport’ en ‘Snow’ voor respectievelijk extra rij plezier op bochtige wegen en meer controle plus veiligheid in gladde weg omstandigheden. Op 6 maart wordt de vernieuwde Outlander PHEV voorgesteld op de autosalon van Genève, maar je vindt hem wellicht pas in de herfst bij de Mitsubishi dealers. In 2015 t/m 2017 was de Japanner de bestverkochte stekker hybride auto van Europa en op mondiaal niveau voerde de Mitsubishi het segment van stekker hybride SUV modellen aan. Inmiddels staat de verkoopteller op ruim 140.000 stuks.

Reageren is niet mogelijk.