Jeep Wrangler komt ook als pick-up

0

Jeep gaat het gamma van de nieuwe Wrangler uitbreiden met een pick-up. Die verschijnt naar verwachting in de lente van 2019 in de showrooms. Op de Amerikaanse thuismarkt is men er behoorlijk zeker van dat deze uitvoering de historisch verantwoorde naam Scrambler gaat krijgen. Hier zie je een aantal computerfoto’s van hoe de pick-up er uit kan gaan zien. De Scrambler wordt zowel leverbaar met 2 deuren als in 4-deurs uitvoering.

Fiat Chrysler Automobiles, het moederbedrijf van Jeep, heeft hoge verwachtingen van de pick-up variant. Concerntopman Sergio Marchionne heeft gezegd op jaarbasis 100.000 exemplaren van de Scrambler te gaan verkopen. De pick-up van Jeep wordt geen rivaal van de Chevrolet Silverado en Ford F-150, noch van zustermerk Ram. Maar de Scrambler zal zeker klanten van compactere modellen als de Chevrolet Colorado en Ford Ranger proberen af te snoepen. Zustermerk Ram is niet actief in dat pick-up segment.

De nieuwe (vierde generatie) Wrangler, en dat zal waarschijnlijk ook voor de Scrambler gelden, wordt mondiaal leverbaar met een atmosferische 3,6 liter benzine V6 en een 4 cilinder 2.0 turbobenzinemotor. Speciaal voor de Europese markt is de 2,2 liter MultiJet diesel uitvoering gepland. Die kan net als de benzineversies tegen meerprijs worden gekoppeld aan een 8-traps automaat. De Wrangler wordt leverbaar als ‘korte’ 3-deurs en als Unlimited met verlengde wielbasis en 5 portieren.

Jeep heeft jarenlang geen pick-up in het gamma gehad, maar begin jaren zestig verscheen de Gladiator op de markt. Die bleef tot de tweede helft van de jaren tachtig in productie. Hij werd opgevolgd door de Comanche, al was dat een pick-up versie van de Cherokee. Daarnaast leverde Jeep vanaf de CJ-8, een Wrangler derivaat met een relatief kleine laadbak. De populaire aangeklede variant daarvan droeg te typeaanduiding ‘Scrambler’.

Comments are closed.