Prijsvergelijking Mitsubishi Outlander PHEV Intense / Instyle

0

De prijzen van de op de autosalon van Genève (afgelopen maart) presenteerde vernieuwde Mitsubishi Outlander zijn bekend. In het kader van de update voor de stekkerhybride SUV zijn ook de namen van de diverse uitrustingniveaus aangepast.

Dit betekent dat het leveringsgamma voortaan niet meer uit de Pure, Premium, Prestige en de S-Edition bestaat, maar uit de Pure, Intense, Intense+, Instyle en S-Edition. De Outlander PHEV kost als Intens 38.990 euro en als Intense+ 42.490 euro. De instapversie Pure mag weg voor 35.990 euro. Voor de extraluxueuze Instyle en de sportief aangeklede S-Edition vraagt Mitsubishi respectievelijk 46.990 euro en 51.990 euro.

MitsubishiKiaToyota
Outlander PHEVNiro PHEVPrius PHEV
IntenseBusinessLineBusiness+
38.990 euro36.665 euro37.995 euro
MitsubishiKiaVolkswagen
Outlander PHEVOptima PHEVPassat Variant GTE
InstyleBus. ExecutiveLineHighline
46.990 euro45.995 euro49.269 euro

De nieuwe topversie van het modelgamma onderscheidt zich door een in Dark Chrome uitgevoerde grille, idem 18-inch lichtmetalen velgen, zwarte dakrails, bodem beschermplaten in carrosseriekleur en zowel de B als de C stijlen in glossy black. Het interieur wordt gekenmerkt door luxe lederen bekleding, zilverkleurige decoratiepanelen, zwarte hemelbekleding en rood stikwerk voor zowel de stoelbekleding, het stuurwiel, het dashboard als de centrale armsteun. Om de sportief ogende S-Edition meer te laten zijn dan een schaap in wolfskleren, is deze Outlander PHEV ook voorzien van high performance Bilstein schokdempers, idem Bridgestone Dueler H/P sportbanden en een hogere carrosseriestijfheid dankzij geavanceerde lijm/lastechnieken. Daarmee heeft de S-Edition volgens Mitsubishi zowel een comfortabeler als sportiever karakter dan de overige uitvoeringen van de Outlander PHEV.

De Outlander PHEV is inmiddels alweer 5 jaar op de markt. Hij onderging 2 jaar geleden al een ingrijpende facelift en nu wordt de onderhuidse techniek aangepakt. De retouches die Mitsubishi doorvoert in het design van de Outlander zijn klein bier: nieuwe LED koplampen (de verschillen zijn amper te zien), een rechthoekig ontwerp voor de mistlampen, een meer expressieve grille, een bodem beschermplaat aan de voorzijde en iets andere bumpers. De modeljaar 2019 uitvoering van de Outlander is ook te herkennen aan de nieuwe tweekleurige 18-inch lichtmetalen velgen en aan de grotere achterspoiler.

In het interieur zou de kwaliteitsbeleving verbeterd zijn door de toepassing van gewatteerde, hoogwaardige lederen bekleding, compleet nieuwe voorstoelen met verbeterde zijdelingse steun, een ander ontwerp schakelpook, een nieuw instrumentenpaneel, fraaiere decoratiepanelen en een A/C stopcontact voor de achterpassagiers.

Het belangrijkste nieuws zit onder de motorkap: daar maakt het 2,0 liter benzineblok plaats voor een exemplaar van 2,4 liter inhoud die volgens de Atkinson cyclus werkt (in plaats van de Otto cyclus) en op die manier voor een betere efficiëntie en een hoger rendement zorgt. Ook belooft Mitsubishi meer trekkracht en een soepelere werking van de motor dankzij meer koppel, dat over een breder toerenbereik beschikbaar is.

Reageren is niet mogelijk.