Abarth viert 70ste verjaardag met speciale uitvoeringen

0

Abarth heeft ondanks haar beperkte gamma vorig jaar een nieuw verkooprecord geboekt. Er werden in Europa 23.500 auto’s verkocht, onder meer door de lancering van de Abarth 124 Spider. De slingers zijn blijven hangen, want in 2019 viert Abarth zijn 70ste verjaardag. Dat doet het merk met een serie feestelijke actie-uitvoeringen van de 595, 124 en 124 GT Spider.

Verander het gewone in iets bijzonders en je krijgt het beste product binnen het betreffende segment, in dit geval die van kleine sportieve auto’s. Dat was en is de missie van het merk met de schorpioen als logo. Abarth was altijd synoniem voor prestaties en Italiaanse stijl. Om de 70ste verjaardag en het nieuwe verkooprecord uit 2018 te voeren, is er nu een verjaardagspakket samen gesteld. Het gaat daarbij om de zogeheten 70th Anniversary Editions: modellen met een speciale badge en een rijkere standaarduitrusting, waaronder op sommige versies een Record Monza uitlaat.


Abarth zal ook op verschillende Mopar accessoires korting bieden aan al haar Europese klanten die sinds 30 juni 2018 een auto hebben gekocht. Dat is niet het enige nieuws. Abarth biedt, net als moedermerk Fiat, met ingang van dit jaar standaard 5 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking aan op al haar modellen (in plaats van 2 jaar). De aanvullende 3 jaar garantie wordt aanboden door Mopar, het servicemerk van Fiat en Abarth.

De exacte specificaties van de jubileummodellen voor de Nederlandse markt maakt Abarth in een later stadium bekend, maar het gaat daarbij in ieder geval om actieve dempers achter. Er zijn 70th Anniversary edities van de 595 (145 pk), de 595 Turismo (160 pk) en de 595 Competizione (180 pk). Elders in Europa gaat er ook een feestversie van de 124 (GT) Spider geleverd worden.

Reageren is niet mogelijk.