Dashboardfoto Land Rover Defender gelekt

0

Donald Tusk, de president van de Europese Raad, vraagt zich af hoe de speciale plek in de hel eruitziet voor degenen die de Brexit hebben aangemoedigd, zonder zelfs maar een schets van een plan te hebben hoe dat veilig moet gebeuren”. Okay. Land Rover is vast benieuwd hoe de speciale plek in de hel eruitziet voor degene die deze dashboardfoto van de nieuwe Defender gelekt heeft. Toyota, producent van de Land Cruiser, kan opgelucht ademhalen.

De fotopublicatie verstoort de PR campagne van Land Rover rondom de nieuwe Defender. De Britten hadden ons graag nog tot de officiële presentatie (eind dit jaar) willen vergassen op allerlei plaagfoto’s van de opvolger van de iconische terreinwagen. En nu is open en bloot het dashboard van de nieuwe Defender te zien. En Autointernationaal.nl vindt de afbeelding bepaald geen reclame voor de Land Rover.

Het ‘Austin Montego gehalte’ van het dashboard is namelijk onthutsend hoog. Dat maakt het dashboard weliswaar typisch Brits, maar niet op de goede manier. Land Rover heeft de laatste jaren (denk aan de Range Rover Velar) uiterst fraaie boordplanken gegeven en nu krijgen wij dit. Je kan zeggen: “ja, maar de Defender is een werkpaard”. Deels waar. Maar dat is de jongste Jeep Wrangler ook nog een beetje. En die terreinwagen beschikt over een fraai, hoogwaardig dashboard in retro design.

Verzachtende omstandigheid is dat het hier om een preproductie exemplaar van het dashboard gaat. De eerste exemplaren van de Defender rollen immers pas rond de jaarwisseling van de hand. Maar toch: dit dashboard verwacht je in een derderangs Chinese bestelbus, maar niet in een edel Brits premiumproduct dan een reputatie hoog te houden heeft. Land Rover heeft geld geïnvesteerd in een digitaal instrumentarium. Jammer. Persoonlijk had ik liever klassieke klokken gezien. Het bespaarde geld had vervolgens gebruikt kunnen worden om fraaiere materialen in te kopen.

Reageren is niet mogelijk.