Mitsubishi presenteert vernieuwde ASX

0

Mitsubishi zal op de autosalon van Genève de vernieuwde ASX presenteren. Van de compacte SUV zijn sinds de lancering in 2009 al ruim 1,3 miljoen exemplaren verkocht in 90 landen wereldwijd.

De grootste afzetmarkten zijn Noord-Amerika, Europa, Australië en China. De ASX is momenteel het derde bestverkopende model van Mitsubishi en daarmee na 10 jaar nog steeds een belangrijk onderdeel van de wereldwijde bedrijfsstrategie. De ASX ging in 2012 en 2016 ook al een keer onder het mes. Geld voor een opvolger was er aanvankelijk niet, maar die komt er alsnog nu de alliantie Renault – Nissan vers kapitaal in Mitsubishi heeft geïnjecteerd.


Bij het vernieuwde frontdesign zorgt de bodem beschermplaat onder de voorbumper volgens Mitsubishi voor een robuuste uitstraling. De nieuwe vormgeving omvat ook een langere motorkap. De ASX moet daarmee krachtiger ogen. Mitsubishi heeft aan de voorzijde ook de lichtunits (met LED techniek plus richtingaanwijzers en mistlampen op de bumperhoeken) vernieuwd. De vernieuwde SUV is ook aan de achterzijde voorzien van LED verlichting (behalve de richtingaanwijzers) in een design dat een breder gedeelte van de Mitsubishi bestrijkt. Het geeft de ASX volgens de ontwerpers een krachtige, brede uitstraling die extra wordt benadrukt door de bodem beschermplaat onder de achterbumper. Hij wordt leverbaar in de carrosseriekleuren Red Diamond, Sunshine Orange en Oak Brown.

In het kader van de facelift wordt de 1,6 liter benzinemotor met 117 pk bij de versie die voor de Europese markt bestemd is vervangen door een nieuwe 2,0 liter unit van 150 pk, in combinatie met een handgeschakelde 5 versnellingsbak of een CVT met 6 virtuele versnellingen in de Sport modus. Daarnaast is er de keuze tussen voorwiel of vierwielaandrijving.

Het interieur van de ASX heeft volgens Mitsubishi een volledige transformatie ondergaan. De vernieuwde ASX biedt extra zekerheid en veiligheid, onder meer dankzij het automatische remsysteem Forward Collision Mitigation (FCM). Het infomediasysteem Smartphone-link Display Audio (SDA) is verbeterd en biedt nu geavanceerdere verbindingsmogelijkheden. Het schermformaat is vergroot van 7 naar 8 inch. Video’s die zijn opgeslagen op een USB stick kunnen nu worden afgespeeld op het SDA-scherm. De topuitvoeringen worden uitgerust met een TomTom navigatiesysteem, waarbij actuele verkeersinformatie kan worden opgehaald via de internetverbinding van een aangesloten telefoon. Binnenkort wordt een applicatie gelanceerd die op basis van voertuiggegevens de resterende brandstofvoorraad controleert en navigatie-instructies naar het dichtstbijzijnde tankstation biedt. Ook geeft die adviezen over de optimale onderhoud & inspectie-intervallen.

Reageren is niet mogelijk.