BMW presenteert jubileum M5

0

Al 35 jaar is de BMW M5 een zeer gerespecteerde high performance sportsedan. Om dit te vieren, komt er een speciale jubileumuitvoering. Die wordt in een oplage van slechts 350 stuks geproduceerd.

35 jaar geleden legde BMW Motorsport GmbH met de M5 het fundament voor een nieuw segment op de automarkt. De eerste high performance sedan combineerde de rij dynamiek van een sportauto met het comfort en de functionaliteit van een premium sedan. Aangedreven door de 6 cilinder lijn benzinemotor van de M1 begon het nieuwe model aan een indrukwekkende carrière. In zijn voetsporen trad vorig jaar al de nieuwe M5 Competition.

De M5 is ‘s werelds succesvolste high performance sportsedan, die zijn aantrekkingskracht ontleent aan de expertise van BMW M GmbH, vergaard in de racerij. Ter ere van het 35-jarige jubileum van de M5 presenteert BMW nu een speciale uitvoering: de ‘Edition 35 Jahre’. Die is voorzien van de krachtigste motor uit de historie van het model, die van bovengenoemde M5 Competition, met een vermogen van 625 pk, en talloze opwindende design en uitrusting details. Deze speciale uitvoering wordt geproduceerd in een beperkte oplage van wereldwijd 350 stuks en is vanaf juli dit jaar leverbaar.

Het uitgangspunt voor de jubileumuitvoering is dus de M5 Competition, wiens V8 motor naast 625 pk goed is voor een maximumkoppel van 750 Nm, De BMW accelereert daarmee in 3,3 seconden naar 100 km/u. Voor het eerst zorgt het vierwielaandrijvingsysteem M xDrive er in de M5 voor dat het motorvermogen met maximale efficiëntie wordt overgebracht op het wegdek. Daarmee biedt de BMW naar eigen zeggen een geheel nieuw niveau van rij dynamiek en kan de bestuurder de nieuwste en krachtigste M5 eenvoudig onder controle houden.

Er zijn speciale M designelementen voor het jubileummodel ontwikkeld en daarnaast verlenen de BMW Individual onderdelen de ‘Edition 35 Jahre’ de status van een exclusief collectors item. Bijzonder is ook de carrosseriekleur Frozen Dark Grey II metallic; die is voorzien van een speciale pigmentatie die zorgt voor een zijdematte uitstraling. Nieuwe 20 inch lichtmetalen M velgen in Y spaak styling, uitgevoerd in de kleur Graphite Grey, zijn exclusief voor het jubileummodel. Verder zijn de remklauwen uitgevoerd in hoogglans zwart. Het M carbon/keramische remsysteem is optioneel ook leverbaar met goudkleurige remklauwen.

Als aanvulling op de multifunctionele M stoelen en de BMW Individual Merino volledig lederen zwarte bekleding met beige contraststiksel zijn er interieurlijsten in goud geanodiseerd aluminium met carbonstructuur; een nouveauté. Deze oppervlakken met een subtiel schitterende, fijne structuur zijn te zien rond het instrumentenpaneel, op de portierbekleding en op de middenconsole.

De instaplijsten met de inscriptie M5 ‘Edition 35 Jahre’ en een lasergravure met het nummer van het productie-exemplaar op de deksel van de bekerhouder in de middenconsole zijn 2 andere bijzondere kenmerken van de jubileumuitvoering.

BMW doet nog geen mededelingen over de prijs, noch over het aantal exemplaren van de M5 ‘Edition 35 Jahre’ dat naar Nederland komt. Maar het zelfbenoemde collectors item wordt niet goedkoop aangezien de gewone M5 al 164.944 euro kost en de Competition uitvoering daar nog eens een schep van 9.151 euro bovenop doet.

Reageren is niet mogelijk.