Prijs indicatie Volvo XC60 B5

0

Net als zijn grotere XC90 wordt de Volvo XC60 nu ook leverbaar in B5 milde hybride diesel uitvoering. Die is 235 pk sterk. De milde hybride techniek voegt daar 14 pk aan toe.

De XC60 was reeds enige maanden bestelbaar als B4. Die beschikt over dezelfde 2,0 liter dieselmotor met milde hybride techniek en de 8-traps Geartronic automaat. Zijn vermogen bedraagt 197 pk. De milde hybride techniek voegt daar 14 pk aan toe. Vierwielaandrijving is optioneel op de B4, maar standaard op de B5. Ondanks diens hogere motorvermogen is de CO2 uitstoot identiek: 142 gram/km. Hetzelfde geldt voor het gemiddelde NEDC verbruik van 5,4 liter per 100 km.

De Nederlandse importeur heeft nog niet gecommuniceerd wat de XC60 B5 moet gaan kosten, maar Autointernationaal.nl verwacht een tarief van 72.495 euro voor de Momentum Pro uitvoering. Ter vergelijking: de XC60 kost met dit uitrustingniveau in 4WD vorm 66.995 euro. De XC60 B5 kan ook als Inscription en R-Design worden besteld. Die uitvoeringen gaan waarschijnlijk beide 76.995 euro kosten.

Volvo komt in een later stadium ook met milde hybride techniek voor haar 2,0 liter benzinemotor als onderdeel van haar plan om alleen nog maar modellen te lanceren die ten minste gedeeltelijk elektrisch zijn. In 2020 moet het hele gamma van Volvo (deels) elektrisch zijn. Volvo spreekt van een brandstofbesparing van ongeveer 15 procent dankzij de milde hybride technologie.

Reageren is niet mogelijk.