Nieuwe Land Rover Defender spat niet van het doek af

0

De nieuwe Land Rover Defender is betrapt op de set van de nieuwe James Bond film No Time to Die.

Je zou kunnen zeggen dat Land Rover met vuur speelde door de nieuwe Defender naar een locatie te sturen waar per definitie veel camera’s zijn. Maar aan de andere kant: als een auto in één adem genoemd wordt met een held als James Bond, dan levert dat veel positieve publiciteit op. Product placement heet dat.

De op de filmset gemaakte foto geeft een goed beeld van de neuspartij van de nieuwe Defender. Eerlijk gezegd maakt de Land Rover daar niet heel veel indruk mee. De Defender oogt nogal flets en het design van de koplampen geven hem een timide uitstraling. Hij lijkt op geen enkele manier op zijn iconische voorganger. Dit in tegenstelling tot de nieuwe Mercedes G klasse die qua vormgeving bijzonder dicht bij het origineel bleef. En die terreinwagen heeft inmiddels heel veel fans. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn stoere en avontuurlijke uitstraling.

Bij de nieuwe Land Rover Defender lijkt dat te ontbreken. Een definitief oordeel kunnen wij snel vormen, want volgende maand maakt hij zijn debuut in Frankfurt op de IAA. Land Rover gaat de op de Discovery te baseren nieuwe Defender ook leveren in een stekker hybride uitvoering, P400e genaamd. Die beschikt over een maximum koppel van 645 Nm. Daarmee sprint de Land Rover in minder dan 6 tellen naar 100 km/u. Zo rap was een Defender nog niet eerder. Kijk, dat is dan wel weer spannend. Als wij de Land Rover zo snel zien accelereren in de James Bond film, dan is dat een hele goede vorm van Product placement.

Reageren is niet mogelijk.