Volkswagen doet de e-Golf in de uitverkoop

0

Bij Volkswagen zijn alle elektrische schijnwerpers al geruime tijd gericht op de ID.3 Begrijpelijk, want in Wolfsburg heeft men zwaar geïnvesteerd in deze emissieloze middenklasser en in diens MEB onderstel. Maar de e-Golf dreigt hierdoor overschaduwd te worden en in de vergetelheid te raken. Het gevolg was dat dit model afgelopen maand veel minder profiteerde van de run op elektrische auto’s (om nog te kunnen profiteren van 4 procent bijtelling) dan de Hyundai Kona Electric, de Kia Niro of de Tesla Model 3.

De importeur van Volkswagen probeert dit nu recht te zetten door de Golf e-Dition te lanceren. Dat is gewoon de e-Golf, maar dan 6.710 euro afgeprijsd tot 34.295 euro. De importeur meldt dat de Golf e-Dition direct uit voorraad leverbaar is dus dat kopers hem met 4 procent bijtelling zakelijk kunnen gaan rijden. Door de prijsverlaging kunnen particulieren via Private Lease de actie Golf (want dat is het) nu voor 299 euro per maand krijgen.

De Golf e-Dition is dus feitelijk gewoon een e-Golf die voorheen afgerond 41 mille kostte. Dit betekent dat je het model van buiten kan herkennen aan de blauwe designaccenten en aan de LED verlichting. De e-Golf is standaard uitgerust met een verwarmbare voorruit, spraak bediening en het infomediasysteem Discover Media. Hij heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 136 pk levert. Op een volle accu heeft de e-Golf een actieradius van maximaal 230 kilometer.

Tja, dat is toch wel flink minder dan de Hyundai Kona Electric, de Kia Niro (en de Tesla Model 3) bieden. Maar die zijn als gevolg van de prijsverlaging van Volkswagen dus allemaal flink duurder. Overigens is de e-Golf in combinatie met een 40 kW snellader in 45 minuten voor 80 procent op te laden. Zal er nu op de valreep een run ontstaan op de elektrische Volkswagen?

Reageren is niet mogelijk.