Nieuwe Land Rover Defender figureert in James Bond film

0

De nieuwe Land Rover Defender krijgt in 110 uitvoering een rol in de 25ste James Bond film, genaamd ‘No Time To Die’.

De Defender zal in de bioscoop onder meer te zien zijn tijdens spannende achtervolging scènes, inclusief de nodige acties in modderig terrein. Andere Land Rover modellen die een rol spelen in de James Bond film ‘No Time To Die’ zijn de Range Rover Sport SVR, de Land Rover Series III en de Range Rover Classic. De duistere Defender 110 op de foto’s ziet er uit alsof hij Daniel Craig het vuur flink aan de schenen gaat leggen: zwarte lak, idem wielen, donkere beschermstukken: de trots van Land Rover oogt boos en kwaadaardig.

De James Bond film is het perfecte uithangbord voor Land Rover om de nieuwe Defender te promoten. De terreinwagen komt in april 2020 op de markt, oftewel in dezelfde maand dat ‘No Time To Die’ in de bioscoop in roulatie gaat. De Defender die de filmmakers hebben gebruikt tijdens de opnamen neemt Land Rover mee naar de Los Angeles Auto Show, die later deze maand de deuren opent. Het is bovendien voor het eerst dat de nieuwe Defender dan op Amerikaanse bodem te zien zal zijn.

De 110 is de eerste variant van de nieuwe Defender die men begin volgend jaar zal kunnen kopen. Pas in de tweede helft van 2020 start Land Rover met de levering van de reeds aankondigde, kortere 90 uitvoering. Medio 2022 verschijnt de Defender 130 met 3 zitrijen en 8 zitplaatsen in de showroom.

De oude oer Defender zagen we al uitgebreid schitteren als boevenwagen in de James Bond film Spectre. De duistere exemplaren die in ‘No Time to Die’ figureren zijn de allereerste exemplaren van de nieuwe editie die uit de eveneens nagelnieuwe fabriek van Jaguar Land Rover in Slowakije rolden. Een woordvoerder laat weten dat de Defender 110 afgezien van een paar interieurmodificaties (in verband met de stunts) vrijwel geen aanpassingen hebben ondergaan. In dezelfde James Bond film maken ook de Aston Martin modellen DB5, V8 Vantage, de nieuwe Valhalla en een DBS Superleggera hun opwachting.

Reageren is niet mogelijk.