Mitsubishi komt toch met een nieuw model voor Europa

0

Mitsubishi bezorgde in juli haar dealers in Europa slapeloze nachten met de mededeling dat zij voor onze marktregio geen nieuwe modellen meer zou ontwikkelen en dat het SUV gamma op korte termijn zou worden gesaneerd. Maar de Japanse autofabrikant is op die beslissing teruggekomen. Vanaf begin volgend jaar komt er tóch een nieuw model: de Eclipse Cross Plug-in Hybrid. Deze auto zal in eerste instantie in Duitsland op de markt worden gebracht, maar vanwege uniforme homologatie ligt ook verkoop in andere Europese landen van de hand.

Het kleinste merk uit de alliantie met Renault en Nissan ontkracht daarmee haat besluit dat zij zich voortaan wil focussen op landen in Zuidoost-Azië. Een woordvoerder van de Duitse importeur zegt over het terugdraaien van de beslissing door Mitsubishi: “Wat je bevriest kan je ook weer ontdooien’. De lancering van het nieuwe model gebeurt mede na sterke aandrang van de afgerond 500 dealers bij onze oosterburen. Zij vreesden dat de verkopen van Mitsubishi binnen de kortste keren op zouden drogen zonder vers repetoure. De voorzitter van de dealervereniging is dan ook “zeer blij en opgelucht” met de aankondiging van de Japanse autofabrikant. Afgelopen jaar verkocht Mitsubishi rond de 55.000 auto’s in Duitsland, afgerond een derde van de totale Europese afzet.

De vernieuwde Eclipse Cross komt in het eerste kwartaal van 2021 op de markt. Met name de voor- en achterkant van de opvallend vormgegeven cross-over. Deze eerste plaagfoto moet het publiek warm maken voor de vernieuwde Eclipse Cross. De huidige versie dateert uit 2017. “De Eclipse Cross is de eerste stap naar de volgende generatie van Mitsubishi Design. En er komt nog zoveel meer”, stelt Seiji Watanabe, division general manager of Design bij Mitsubishi Motors. Watanabe doelt onder meer op de compleet nieuwe Outlander die in het tweede kwartaal van 2021 komt. Die krijgt ook een stekker hybride aandrijflijn.

Reageren is niet mogelijk.