Peugeot presenteert 508 L en 4008 plug-in hybride op Beijing Motor Show

0

Peugeot gebruikt de Beijing Motor Show, die nog tot 5 oktober duurt, als podium om nieuwe plug-in hybride versies van zijn modellen te onthullen. Die zijn alleen bestemd voor China. Het gaat om nieuwe plug-in hybride versies van de 508 L en 4008. Peugeot maakt ook gebruik van de beurs in Beijing om haar 210-jarig bestaan ​​te vieren.

Het merk met het leeuw logo probeert nog steeds uit alle macht de Chinese automarkt te (her)veroveren, maar dat gaat niet van een leien dakje. Toch is het geen optie om de handdoek in de ring te gooien. Peugeot valt daarom nu aan met 2 plug-in hybride modellen: de 508 L en de 4008 PHEV (een SUV). De eerste wordt nu ook leverbaar in deze 400 THP uitvoering. Dat is geen stekker hybride, maar een voor Chinese begrippen krachtigere benzineversie die is uitgerust met een 1,6 liter benzinemotor van 211 pk, gekoppeld aan een automatische transmissie.

In China gaat de voorkeur uit naar verlengde sedans zonder vijfde deur. De Peugeot 508 L voldoet aan die criteria. Hij is speciaal herwerkt voor de lokale markt door de carrosserie 12 centimeter langer te maken. Daardoor groeit de 508 in deze vorm tot 4,86 ​​meter. De hoogte nam 6 centimeter toe waarbij de frameloze portierramen werden vervangen door meer klassieke exemplaren.

In profiel heeft de 508 L ook een chromen ring over de hele lengte, die eindigt onder het achterste zijpaneel. Daardoor lijkt de Peugeot optisch langer en zou het lijnenspel meer in harmonie zijn. Ten slotte werd de grote achterklep van de Europese versie vervangen door een normale kofferbak die populairder is bij Chinese klanten.

De 508 L Performance 400 THP, zoals het model voluit heet, neemt een specifieke stijl aan met rood lederen bekleding, 2-kleurige 18 inch velgen, evenals een zwarte grille, dak plus spiegels. Deze high performance versie nestelt zich aan de bovenkant van het modelassortiment dat bestaat uit 5 uitrusting niveaus en 3 motor varianten, allemaal standaard voorzien van een automatische transmissie. Zo is er ook een 360 THP versie met 170 pk. Een plug-in hybride versie verschijnt eind 2020 in China op de markt.

Op de Peugeot stand kunnen Chinese bezoekers ook kennismaken met de 4008 PHEV. Dat is in feite ‘onze’ Europese 3008, maar dan aangepast aan de lokale markt. Het getoonde model is gebaseerd op de SUV vóór de restyling, die begin september aan ons werd gepresenteerd. Het had voor de hand gelegen als het publiek op de Beijing Motor Show daarvan de Chinese variant had kunnen ontdekken. Het is nogal verbazingwekkend dat Peugeot naar de show komt maar niet de allernieuwste versie presenteert. Maar blijkbaar gaat het automerk bij haar modellenbeleid met de Franse slag te werk.

De 4008  wordt gepresenteerd op de Beijing Motor Show gepresenteerd in een nieuwe plug-in hybride variant. Op de rest van de 600 m2 grote stand is de rest van het Chinese Peugeot gamma te zien, inclusief de SUV modellen 2008 en 5008 en de sedan 408. De nadruk ligt op de komst van oplaadbare hybride aandrijftechnologie, maar tegen het einde van het jaar zullen de Fransen ook hun eerste elektrische modellen in het Aziatische land presenteren, waaronder de nieuwe e-2008.

Reageren is niet mogelijk.