Maserati wordt (deels) elektrisch

0

We kennen Maserati vooral van ronkende 6 cilinder en V8 motoren die dikwijls nog zuiverder zingen dan de schoonste sopraan. Maar de transitie naar emissievrij / -arm rijden maakt daar een einde aan. Alle wulpse creaties van Maserati zullen vanaf 2025 namelijk (deels) elektrisch zijn.

Daarmee wordt het fraaie motorgeluid grotendeels tot de verleden tijd want grotere motoren dan de kersverse 3,0 liter V6 unit zal Maserati bij de hybride auto’s niet meer monteren. Hoe dat nieuwe turboblok klinkt, is nog niet bekend. En de elektrische exemplaren doen hun werk natuurlijk helemaal in stilte. De nieuwe koers van Maserati is bevestigd door de CEO van het merk, Davide Grasso (foto).

We wisten al dat de nieuwe MC20 sportwagen (ook) in een stekker hybride uitvoering leverbaar wordt, evenals de nieuwe GranTurismo en GranCabrio. “Ons hele gamma zal de komende 5 jaar worden geëlektrificeerd”, aldus Grasso. De omschakeling moet dus in 2025 voltooid zijn. Verder maakte hij bekend dat de nieuwe, kleinere SUV van Maserati, de Grecale die in 2021 debuteert, in eerste instantie als hybride en met een old-school verbrandingsmotor leverbaar wordt. Een volledig elektrische variant wordt later verwacht.

 

Reageren is niet mogelijk.