Voordeel op nieuwe uitvoeringen van Volvo XC60 en XC90

0

Volvo introduceert nieuwe, extra compleet uitgeruste en desondanks scherp geprijsde uitvoeringen van zijn succesnummers XC60 en XC90. Deze nieuwe Advantage en Exclusive varianten zijn per direct bij de dealer te bestellen en geven volgens de importeur een vervolg aan de succesvolle V60 Momentum Advantage die sinds afgelopen zomer leverbaar is.

Net als de V60 is de XC60 de onbetwiste leider in zijn segment. Met de komst van de nieuwe Momentum Advantage uitvoering wordt deze positie versterkt, zo denkt de importeur. De basisprijs is met 52.995 euro namelijk ongekend scherp voor het segment waarin deze SUV van Volvo gepositioneerd is.

Desondanks beschikt de XC60 Momentum Advantage over zaken als Sensus Connect met 9 inch touchscreen, DAB+, High Performance audio, 2-zone airconditioning, Drive Mode Settings, Volvo On Call, automatisch dimmende spiegels en voorstoelen met een 2-voudig elektrisch bedienbare lendensteun en parkeersensoren achter. Voor de aandrijving zorgt de B4 mild hybride 2,0 liter benzinemotor van 197 pk. De  XC60 Momentum Advantage is te herkennen aan de zwarte raamomlijsting, zilverkleurige roofrails, dubbele chroomkleurige uitlaat eindpijpen en aluminium interieuraccenten. Standaard zijn Sensus navigatie met Lifetime MapCare (gratis ‘via de lucht’ kaartupdates voor Europa), smartphone-integratie met Apple CarPlay plus Android Auto (inclusief extra USB aansluiting) en 18 inch lichtmetalen velgen (Black/Diamond Cut) met dubbele spaken.

De eveneens nieuwe XC60 B5 Momentum Exclusive is de overtreffende trap van bovenstaande uitvoering. Behalve een nog krachtiger benzinemotor (250 pk), verwent deze Volvo zijn eigenaar met de volgende 3 pakketten: Driver Assist, Climate en Audio & Park Assist. Daarmee profiteert de bestuurder van adaptieve cruisecontrol met Pilot Assist, Blind Spot Information System, een verwarmingsmogelijkheid van zowel de voorstoelen als het stuurwiel, parkeersensoren voor & achter, een Park Assist Camera achter en Premium Audio by Harman Kardon. Ook 4-zone airconditioning, Advanced Air Cleaner, een Head-Up display en een panoramadak zijn aanwezig. “Des te opmerkelijker is de scherpe prijs vanaf 57.995 euro, zo meldt de importeur.

Met de nieuwe XC90 Recharge T8 Plug-in Hybrid Inscription Exclusive introduceert Volvo naar eigen zeggen een ongekend luxe uitgeruste grote SUV. De standaarduitrusting van dit model bestaat uit onder meer uit 7 zitplaatsen, lederen bekleding, stoelverwarming, adaptieve cruisecontrol, een Blind Spot Information System, Sensus navigatie, smartphone-integratie, Keyless Drive, elektrisch verstelbare voorstoelen en grote 20-inch lichtmetalen velgen. Ook aanwezig zijn Nappa lederen bekleding, voorstoelen met ventilatie plus massage, een panoramadak, een 360 graden camera, een Head-Up display, Premium Audio by Harman Kardon, Advanced Air Cleaner en het pack Lighting met volledig LED koplampen en koplampreiniging.

De XC90 Recharge T8 Inscription Exclusive kost 87.995 euro. Het systeemvermogen bedraagt 390 pk en als elektrische actieradius wordt door Volvo 49 kilometer genoemd. Met de nieuwe Inscription Exclusive uitvoering geeft Volvo naar eigen zeggen een extra impuls aan het succes van zijn SUV in de topklasse die dit jaar een verkoopgroei laat zien in vergelijking tot vorig jaar.

Reageren is niet mogelijk.