BMW M5 CS laat zich voortijdig zien

0

BMW presenteert de overtreffende trap van de M5. En nee, dat is niet de M8 Gran Coupé, maar de M5 CS.

De eerste foto’s van de BMW M5 CS zijn al uitgelekt voor de officiële introductie. Hij komt een trede hoger te staan dan de M5 Competition, die op zijn beurt weer een onsje meer sensatie biedt dan de reguliere M5 staat. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de M5 dat BMW met een CS versie van zijn sportieve sedan komt.

Het exemplaar van de gelekte M5 CS die op de foto’s is te zien, is voorzien van matte lak terwijl de omlijsting van de nieren en de lichtmetalen velgen in een bronskleur zijn afgewerkt. Daarnaast zien we gele koplampen. BMW geeft de M5 CS remmen van het koolstof keramische soort die zijn voorzien van rode klauwen.

De 4,4 liter V8 motor krijgt er iets vermogen bij en is in de M5 CS liefst 635 pk sterk. Ter vergelijking: de standaard M5 is goed voor 600 pk en de Competition versie biedt 625 pk. Reken daarnaast op een iets spectaculairder uitlaatgeluid. BMW heeft bij de M5 CS daarnaast het onderstel flink aangepakt met als doel de sportieve sedan nog strakker te laten sturen en de bestuurder in staat te stellen om sneller over het circuit te kunnen banjeren.

Last but zeker not least is er gewichtsreductie. De M5 CS weegt circa 70 kilogram minder dan de reguliere M5, namelijk afgerond 1.800 kilo. De BMW M5 CS is ook van binnen aangepakt. Achterin de über-M5 zit waarschijnlijk geen reguliere achterbank, maar 2 min of meer losse fauteuils. De onthulling zal waarschijnlijk niet lang meer op zich laten wachten.

Reageren is niet mogelijk.