Waarom de Volkswagen Trinity een soort tijdmachine wordt

0

Volkswagen heeft een nieuwe elektrische auto aangekondigd met korte laadtijden. Wanneer de limousine beschikbaar zal zijn en wat hij zou moeten kunnen doen: dat lees jij allemaal hier in deze eerste informatie over Project Trinity.

Vanaf 2026 rolt in Wolfsburg een nieuwe elektrische sedan van de band, die momenteel onder de projectnaam “Trinity” ontwikkeld wordt. Volgens Ralf Brandstätter, de CEO van het merk Volkswagen Personenwagens, wil de Duitse autofabrikant met de geplande elektrische auto nieuwe maatstaven zetten op het gebied van actieradius, laadsnelheid en digitalisering. De nieuwe generatie moet de accu’s net zo snel kunnen vullen als je vandaag de dag een benzine- of diesel model voltankt. Wat een belofte!

Om de productieprocessen te vereenvoudigen, wil het autoconcern uit Wolfsburg toekomstige voertuigmodellen produceren met een kleinere verscheidenheid aan varianten en uitrustingsopties. Maar dat betekent niet dat klanten minder keuze hebben. Zoals al bekend van andere fabrikanten, is Volkswagen ook van plan om een ​​uitgebreid functiepakket rechtstreeks in de Trinity modellen in te bouwen. Klanten worden gevraagd om te betalen voor de activering van de gewenste functies. Dit kan een eenmalig bedrag zijn of een maandelijks bedrag.

Autonoom rijden is onderverdeeld in 6 niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe hoger de automatiseringsgraad en hoe meer verantwoordelijkheid de bestuurder opgeeft. Met de Trinity wil Volkswagen het onderwerp autonoom rijden openstellen voor een breed scala aan kopers. Bij de start van de serieproductie in 2026 moet beschikbaar zijn wat wettelijk maximaal is toegestaan. Er zijn 6 niveaus gedefinieerd, van 0 tot 5. De nieuwe elektrische limousine moet niveau 2+ al beheersen en technisch voorbereid zijn op niveau 4. Met de mogelijkheid om naar het werk of op vakantie te worden gereden, wil Volkwagen zijn klanten meer vrije tijd geven en stress besparen. “Dus Trinity wordt een soort tijdmachine voor onze klanten”, aldus Brandstätter.

Reageren is niet mogelijk.