Elektrische comeback voor de Volkswagen Scirocco?

0

Betekent de elektrificatie trend in autoland een verschraling van het modellenaanbod? Niet perse. Fiat laat zien dat haar iconische 500 ook in elektrische vorm toekomst heeft. En voor Renault is het reden om met moderne, emissievrij interpretaties van haar ‘4’ en ‘5’ te komen. Met een beetje goede wil zou je ook de Mach-E uitvoering van de Ford Mustang in dit rijtje kunnen plaatsen.

Opel speelt op deze ontwikkeling in door de Manta in elektrische vorm een comeback te laten maken. Dat zou reden voor landgenoot Volkswagen kunnen zijn om ook in actie te komen. Bijvoorbeeld met een nieuwe, elektrische Scirocco. Als basismateriaal kan de ID.3 dienen, maar dan met een veel lagere carrosserie. Dat zal een gunstige uitwerking op de actieradius hebben want de elektrische Scirocco zal hierdoor minder wind vangen. Voor het oog moet misschien ook de wielbasis wat ingekort worden.

Maar auto’s zonder achterportieren: zijn die nog wel verkoopbaar? Ja, Mini bewijst dat elke dag met haar 3-deurs Hatch. Die gaat ook in elektrische vorm vlot over de toonbank. En dat er enthousiast gereageerd is op de nieuwe BMW 2-serie Coupé komt niet alleen door de 6 cilinder lijn motor van de M40i top uitvoering. Het grote publiek laat eenheidsworsten zich misschien het beste smaken, maar er zijn altijd mensen die liever wat anders geserveerd krijgen. Bijvoorbeeld een lage elektrisch coupémodel. Een auto die qua concept in dezelfde categorie valt als de nieuwe Tesla Roadster, maar veel beter betaalbaar zal zijn.

Volkswagen kan daar op in spelen met een elektrische interpretatie van de Scirocco. Ter compensatie van de wel erg op de zakelijke markt gerichte ID.3 en ID.4. Door ten opzichte van de eerste elektrische middenklasser te kiezen voor een compactere maatvoering, kan het nadeel van een lager verkoopvolume (en dus minder schaalvoordelen) gecompenseerd worden door gunstigere productiekosten. Waardoor de elektrische Scirocco niet duurder hoeft te worden dan de Mini Electric …

Reageren is niet mogelijk.