Prijs vergelijking Jeep Wrangler 4xe

0

Afgelopen januari heb jij op deze website kunnen lezen wat de prijs van de debuutuitvoering van de stekker hybride Jeep Wrangler 4xe zou worden. Die zogeheten exclusieve First Edition versie mag weg voor 80.990 euro. De oplage daarvan is echter gelimiteerd, reden waarom in deze prijsvergelijking de reguliere varianten aan bod komen.

De nieuwe aandrijfvariant van de Amerikaanse icoon is inmiddels bij de Nederlandse dealers gearriveerd. Er zijn slechts 8 Europese landen waar de nieuwe Wrangler 4xe al besteld kan worden. Nederland behoort daar ook toe. Dankzij het koppelen van 2 elektromotoren, een hoogspanning batterij en een 2,0 liter turbobenzinemotor heeft de Wrangler 4xe een gecombineerd vermogen van 380 pk en levert hij 637 Nm aan koppel. De stekker hybride techniek optimaliseert het brandstofverbruik, neemt actieradiusangst weg en biedt de mogelijkheid om de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch af te leggen, want de theoretische actieradius bedraagt maximaal 45 km.

JeepFordLand RoverMercedes-Benz
WranglerExplorerDefender 110GLE
4xe SaharaPHEVP400e350de 4Matic
80.690 euro80.040 euro82.016 euro85.410 euro

Het nieuwe model wordt geleverd met 3 rij modi: Hybrid, Full Electric, E-save en specifieke functies voor geëlektrificeerd rijden. De mogelijkheid om alle instellingen te regelen en laadschema’s te programmeren vanaf de Hybrid pagina’s op het display behoren ook tot de standaarduitrusting. Met de meegeleverde Mopar Easy Wallbox kan thuis opgeladen worden volgens een plug & play principe en werkt standaard met 2,3 kW vermogen (in geval van een 10 Ampère thuisinstallatie). De Wallbox kan met maximaal 7,4kW vermogen werken. Hiertoe is aanpassing door een specialist van de thuisinstallatie naar 32 Ampère nodig en wordt uiteraard een snellere laadtijd mogelijk. In slechts 2 uur kan de accu dan al voor 80 procent opgeladen zijn.

De elektrische aandrijflijn is gekoppeld aan een TorqueFlite 8-traps automaat en geïntegreerd in het 4×4-systeem, waardoor de terreinprestaties van de Wrangler 4xe naar een (nog) hoger niveau zouden worden getild. De Wrangler 4xe kan, afgezien van de tijdelijk leverbare First Edition, worden besteld als Sahara, 80th Anniversary (zie afbeelding; hoewel dit per definitie ook geen vaste uitvoering kan zijn) en als Rubicon.

 

Reageren is niet mogelijk.