Volkswagen start met Over-the-Air updates voor alle ID modellen

0

Volkswagen maakt vanaf deze maand regelmatige software-updates via mobiele data-overdracht beschikbaar voor alle ID modellen. Tot dusver waren de updates enkel nog beschikbaar voor een beperkte groep klanten. De zogeheten ID. Software 2.3 biedt per direct nieuwe functionaliteiten en optimaliseert bestaande features.

“De volledige beschikbaarheid van onze Over-the-Air updates onderstreept de innovatiekracht van Volkswagen en legt de basis voor een volledig nieuwe, digitale klantervaring”, verklaart Volkswagen CEO Ralf Brandstätter. “Tegelijkertijd leggen we hiermee de basis voor nieuwe, digitale businessmodellen en slaan we een belangrijke mijlpaal in onze Acceleratie strategie”.

Enkele van de nieuwe functies die deel uitmaken van de update zijn van invloed op de ID.Light, een licht strip onderaan de voorruit. Die biedt nu intuïtieve ondersteuning voor energiebesparend rijden en tijdens het rijden met het automatische afstandscontrolesysteem Active Cruise Control (ACC). Ook de beeldverwerking van de multifunctionele camera is verbeterd, waardoor de ID.-modellen nu nog sneller motorfietsen en andere weggebruikers herkennen. Hetzelfde geldt voor het rijden in het donker. Indien geïnstalleerd maakt dynamische groot licht regeling een nog nauwkeurigere koplampregeling mogelijk. De graphics op het centrale infotainment display worden nu bovendien rustiger en duidelijker weergegeven, met een meer intuïtieve bediening. Deze verbeteringen zijn grotendeels tot stand gekomen door de feedback van de eerste ID klanten.

Volkswagen verwacht ID rijders in de toekomst ongeveer elke 12 weken nieuwe, gratis software te kunnen bieden om hun auto up-to-date te houden en de gebruikerservaring verder te verbeteren. Daarnaast kunnen klanten in de toekomst tegen betaling bepaalde diensten en functies activeren zolang ze deze nodig hebben. Het zou dan kunnen gaan om het aan- en uitzetten van Travel Assist, hogere accuprestaties of in een later stadium zelfs (gedeeltelijk) autonoom rijden.

De Over-the-Air updates worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met Cariad, de software tak van de Volkswagen Groep. De nieuwe digitale diensten bieden Volkswagen een mogelijkheid om ook na de verkoop of het leasen van een auto in contact met klanten te blijven. “Auto’s die te allen tijde beschikken over de allernieuwste software bieden onze klanten een perfecte digitale gebruikerservaring en zijn daarmee zeer belangrijk voor ons toekomstige succes”, verklaart Thomas Ulbrich, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen voor technische ontwikkeling. “Dankzij regelmatige updates blijft de auto niet alleen up-to-date, hij wordt zelfs steeds beter”.

Reageren is niet mogelijk.