Tesla is voor het eerst meer dan 1.000 miljard waard

0

Autofabrikant Tesla is op de beurs even door de grens van 1 biljoen dollar (1.000 miljard dollar) gegaan. Dat gebeurde nadat bekend werd dat autoverhuurbedrijf Hertz 100.000 exemplaren van de Model 3 bij het bedrijf heeft besteld. Het is volgens analisten de grootste order ooit voor Tesla. Er is een bedrag van 4,2 miljard dollar mee gemoeid.

Ander goed nieuws voor Tesla kwam uit Europa. Daar was de Model 3 vorige maand de bestverkochte auto. Het is voor het eerst dat een elektrische personenwagen, en bovendien een niet-Europees exemplaar, het bij de consument zo goed doet. Het verkoopresultaat van 24.591 registraties is met name een vernedering voor Volkswagen, want diens Golf gaat normaliter aan kop in de verkoopstatistieken. Daar komt bij dat het alternatief voor de Model 3 uit Wolfsburg, de ID.3 / ID.4 veel minder goed aanslaat bij de Europese autoconsument.

Tesla baas Elon Musk is inmiddels met afstand de rijkste man van de wereld. Zijn vermogen wordt nu geschat op 252 miljard dollar. Dat komt omdat het aandeel Tesla de wind momenteel (weer) stevig in de rug heeft. De zeer voorspoedige rit omhoog in de afgelopen weken heeft de rijkdom van Musk vleugels gegeven. In tegenstelling tot andere autofabrikanten heeft Tesla vooralsnog nauwelijks last van de chiptekorten bij de productie van zijn personenwagens. Het bedrijf van Musk liet eerder deze maand dan ook sterke bedrijfsresultaten zien over het derde kwartaal. Die stuwden de koers omhoog.

 

Reageren is niet mogelijk.