Mitsubishi introduceert in 2023 nieuwe ASX in Europa

0

In het voorjaar van 2023 introduceert Mitsubishi in Europa de nieuwe ASX. Dit model is voorzien van technologie en aandrijflijnen van alliantiepartner Renault, inclusief hybride (HEV) en Plug-in Hybride (PHEV) varianten. Daarmee is de nieuwe ASX de derde stekkerauto van Mitsubishi, na de succesvolle Outlander PHEV en de Eclipse Cross PHEV.

De ASX, die vorig jaar uit het Nederlandse verkoopgamma werd gehaald, was een van de meest succesvolle Mitsubishi modellen van de afgelopen jaren. Sinds zijn introductie in 2010 zijn bijna 380.000 exemplaren verkocht. De nieuwe generatie ASX gaat volop de concurrentiestrijd aan in het populaire SUV B segment waarbij onderhuids sterke overeenkomsten zijn met de Captur van Renault.

Deze Franse partner zal de Mitsubishi ook gaan bouwen. De nieuwe ASX wordt gebaseerd op het CMF-B platform van de alliantie waar ook Nissan deel van uit maakt. De productie vindt plaats in de Renault fabriek in Valladolid, Spanje. Frank Krol, president & CEO van Mitsubishi Motors Europe, zegt: “We kijken ernaar uit om onze huidige en toekomstige klanten een zeer aantrekkelijk nieuw model aan te bieden”.

 

Reageren is niet mogelijk.