Don’t call me Clio: Mitsubishi kondigt nieuwe Colt aan

0

Mitsubishi kondigt haar comeback in het Europese B-segment aan. Na een periode van bijna 10 jaar keert het merk terug met een nieuwe generatie Colt.

De 5-deurs hatchback komt in de herfst van 2023 op de markt en wordt ook leverbaar met hybride aandrijving (HEV). Met de introductie van de nieuwe Colt, die zal worden gepositioneerd boven de Space Star maar onder de recent aangekondigde, nieuwe ASX en de reeds bestaande Eclipse Cross PHEV, wordt de marktdekking van Mitsubishi in de belangrijkste Europese segmenten aanzienlijk vergroot.

De naam Colt werd door Mitsubishi voor het eerst toegepast in 1962. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide ‘Colt’ uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi. Van de laatste generatie, die tot eind 2012 werd geproduceerd door NedCar in Born, zijn meer dan 400.000 exemplaren verkocht.

De nieuwe Colt komt op de markt met keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de Colt gebouwd op het CMF-B platform van de alliantie Renault – Nissan – Mitsubishi. Deze architectuur is ook onder de Nissan Juke en de Renault modellen Captur en Clio te vinden. De laatste stelt ook zijn ruwe carrosserie beschikbaar. Op de afbeelding die Mitsubishi heeft vrijgegeven, is dat vrij goed te zien.

Frank Krol, president & CEO bij Mitsubishi Motors Europe: “Met de komst van de nieuwe Colt en de recent aangekondigde ASX neemt ons Europese aanbod in 2023 aanzienlijk toe, naast de Space Star en de Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi heeft een rijke historie in het B segment en de naam Colt is hier synoniem aan. We kijken uit naar een nieuw succesvol hoofdstuk van het model type en van het merk Mitsubishi in Europa”.

 

Reageren is niet mogelijk.