Gelekt: de nieuwe BMW i7

0

De onthulling van de BMW i7 zal niet lang meer op zich laten wachten. Beeldmateriaal van het nieuwe elektrische model is, zoals de traditie betaamt, namelijk uitgelekt. Inmiddels heeft BMW bevestigd dat op 20 april het doek van de i7 zal worden gehaald. Zoals verwacht krijgt de elektrische versie van de 7-serie gesplitste koplampen à la de vernieuwde X7 en een gigantische nieren grille.

Bij het laatste styling element gaat vorm boven functie want als elektrische auto (zonder verbrandingsmotor) heeft de nieuwe BMW i7 zoveel koelcapaciteit helemaal niet nodig. De specifieke aandrijfvorm zorgt er bovendien voor dat de stilte aan boord weldadig moet zijn. De elektromotoren komen grotendeels overeen met die van de iX. Dit betekent dat de i7 onder andere in 385 pk sterke xDrive50 uitvoering geleverd gaat worden. Die versie kan rekenen op een WLTP rijbereik van meer dan 600 km. Daarnaast kunnen wij een minder potente xDrive40 uitvoering verwachten met een maximaal rijbereik van zo’n 700 kilometer. Topmodel wordt de  i7 xDrive60 met een geschat rijbereik van tegen de 500 km.

BMWi7gelekt2

Wees niet verbaasd als de i7 kan snelladen met 200 kW laadvermogen. Ander voorpaginanieuws is dat de i7 op niveau 3 autonoom kan rijden.

 

Reageren is niet mogelijk.