Prijs vergelijking BMW i7 xDrive60

0

BMW heeft de prijs bekendgemaakt van de volledig elektrische uitvoering van de nieuwe 7-serie. Die zogeheten i7 variant 141.809 euro kosten.

Vooralsnog is er slechts één uitvoering van de elektrische 7-serie: de xDrive60 uitvoering. Die heeft op de vooras een 258 pk krachtige elektromotor en achter een 313 pk sterke unit. Samen zijn zij goed voor 544 pk en 745 Nm koppel. Met dat vermogen zoemt BMW’s antwoord op de Mercedes-Benz EQS in 4,9 seconden naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 240 km/u. Interessanter is de actieradius. Dankzij een in de bodem van de i7 geplaatst 101,7 kWh groot accupakket bedraagt het rijbereik 600 kilometer. Snelladen kan met maximaal 195 kW.

BMW Audi Mercedes-Benz Porsche
i7 e-Tron GT EQS Taycan
xDrive60 M Sport RS 580 4Matic AMG Line Turbo
149.804 euro 148.420 euro 159.910 euro 158.000 euro

Later volgt overigens nog een extra krachtige i7 M70; een zo’n 660 pk sterke M Performance variant. Ook is het aannemelijk dat BMW met een antwoord komt op de ‘350’ en ‘450+’ uitvoeringen van de Mercedes-Benz EQS. Die zijn er namelijk al vanaf 91.303 euro. Dus reken op de komst van zowel een i7 eDrive40 als xDrive50.

BMWi7prijs4

De i7 is een echte BMW in die zin dat hij pas compleet is met diverse opties. Voor 4.600 euro wordt de elektrische 7-serie geleverd met het Executive Pack, dat onder meer uitgebreid verstelbare ‘losse’ stoelen achterin met massagefunctie en actieve stoelventilatie biedt. Ook beschikbaar zijn het Connaisseur Pack. Dat kost 2.050 euro en voegt zowel een massagefunctie aan de voorstoelen toe als actieve stoelventilatie. Vinkt men deze 2 pakketten aan, dan kan je voor 6.730 euro net zo goed het Executive Lounge pakket bestellen. Dan krijgt men ook een rechter voorstoel waarvan men de leuning plat kan leggen én verder naar voren kunt schuiven zodat de passagier rechts achterin meer beenruimte heeft. Interessanter voor diegenen die zich niet laten chaufferen is het 31,3 inch grote scherm dat de kijkervaring van de achterpassagiers verrijkt. BMW vraagt daar 5.071 euro voor.

BMWi7prijs2

BMW biedt verder voor 2.190 euro het Innovation Pack aan. Dat omvat een reeks nieuwe actieve en passieve veiligheidssystemen. Denk aan adaptieve cruisecontrol met Stop & Go functie en de Parking Assist Professional. Heb jij behoefte aan extra warmtewerend glas, privacy glas voor de achterste ruiten en zaken als stuurwiel verwarming en verwarmde armsteunen voorin (zowel tussen de voorstoelen als in de portieren)? Geef dan 2.490 euro extra uit voor het Climate Acoustics Pack.

BMWi7prijs

De i7 valt ook te voorzien van de nodige M decoratie. BMW heeft hiervoor het M Sport pakket (7.995 euro) in de prijslijst staan. Dat omvat onder meer 20 inch M wielen, M badges en in hoogglans zwart (in plaats van chroom) uitgevoerde raamomlijstingen. Ook horen afwijkende M bumpers, een M sportstuur, aluminium pedalen, een M Sport rijmodus, zwart lederen bekleding en een zwart plafond bij dit pakket. Met het M Sportpakket Pro wordt de i7 verder ondergedompeld in de wereld van de M divisie. Dit pakket biedt tevens een zwarte achterspoiler, M remmen met zwarte klauwen, meer in hoogglans zwart uitgevoerde exterieurdelen (waaronder de complete grille en de omlijsting ervan) en gordels met M strepen.

BMWi7prijs3

Op de optielijst van de i7 staan verder een elektrisch wegklapbare trekhaak (1.441 euro), diverse BMW Individual lakken (kosten 2.495 à 3.995 euro) en natuurlijk de BMW Individual Two Tone lak waarvoor de fabrikant liefst 12.500 euro voor vraagt. Daarnaast kan men het volledige interieur door BMW Individual laten aankleden en aanpassen. Hier vraagt BMW 13.995 euro voor (echter, ‘slechts’ 11.495 euro indien men het M Sportpakket reeds heeft aangevinkt). Voor de portieren die zich elektrisch laten openen en sluiten is men 1.602 euro kwijt, terwijl de Iconic Glow ‘kristal koplampen’ 2.242 euro moeten kosten.

 

Reageren is niet mogelijk.