Peugeot plaagt opnieuw met de 408

0

Peugeot heeft nieuwe afbeeldingen verspreid van de 408. Later deze maand zal het nieuwe familielid officieel worden voorgesteld. De 408 zal worden gepositioneerd als een fastback met cross-over eigenschappen. Ja, een soort Ferrari Purosangue dus maar dan voor de gewone man. Dit betekent geen V12 motor die voor de aandrijving zorg draagt, maar een bescheiden (1,6 liter) 4 cilinder met plug-in hybride techniek.

In China gaat het model 408X heten. Daar heeft Peugeot namelijk al een 408 in het assortiment, feitelijk een sedan versie van onze 308. Ook onze 408 heeft dit model als basis, maar de carrosserie is heel anders vormgegeven. Het is zoals gezegd een verhoogde fastback. Naast een 1,6 liter viercilinder plug-in hybride variant kunnen we ook rekenen op een 1,2 liter driecilinder uitvoering. Een volledig elektrische versie volgt later. Voor de 308 komt deze techniek eind volgend jaar beschikbaar en de aankomende 408 volgt waarschijnlijk in 2024.

Peugeot408plaagafbeelding2

Peugeot onthult de 408 officieel op 22 juni. Dan zal het merk meer informatie over haar aanwinst vrijgeven. Vooralsnog moeten we het doen met deze 2 foto’s. Daarop zien we een sterk gecamoufleerd exemplaar, althans van een deel van de carrosserie. Volgens Peugeot heeft de 408 “een katachtige houding, die typerend is voor de modellen van het merk”.

De neuspartij van de 408 lijkt nogal wat weg te hebben van zijn kleinere en iets oudere broertje, de 308. Dat is geen verrassing, want het woord ‘familiegezicht’ bestaat niet voor niets. De motorkap heeft dezelfde plooiingen, de grille lijkt redelijk identiek en de voorste hoeken van de carrosserie worden geaccentueerd door de verticale dag verlichting (oftewel de ‘slagtanden’ zoals ze in de volksmond worden genoemd) die de actuele designtaal van Peugeot kenmerkt. Heel anders vormgegeven dan wat wij van het Franse automerk gewend zijn, is daarentegen de achterzijde van de 408 vormgeven. Met de C stijl van een coupé, de achterlichten van een 308 en een forse achterbumper doet de nieuweling qua carrosserieverhoudingen denken aan modellen als de Renault Arkana.

 

Reageren is niet mogelijk.