Thomas Schäfer nieuwe baas van Seat

0

Thomas Schäfer, reeds CEO van het merk Volkswagen, wordt met ingang van 8 juli aanstaande aangesteld als Voorzitter van de Raad van Bestuur van Seat. Deze benoeming is onderdeel van een aantal recente wijzigingen die per 1 juli binnen het autoconcern uit Wolfsburg worden doorgevoerd.

Met de benoeming verstevigt Schäfer zijn greep op de volumemerken van de Volkswagen Groep want hij heeft ook al een vinger in de pap bij Skoda. De snel carrière makende manager krijgt als opdracht om de samenwerking tussen de diverse volumemerken te versterken en versnellen, om zo het volledige synergiepotentieel te benutten en de kosten plus de complexiteit structureel te verminderen.

Samen met de president van Seat, Wayne Griffiths, gaat Schäfer de groei van Cupra en de transformatie van de onderneming verder vormgeven, met als doel Spanje te laten uitgroeien tot een hub binnen Europa op het gebied van elektrische auto’s. De afgelopen maanden werd daarvoor al de basis gelegd met een investeringsprogramma van 10 miljard euro (waarvan met name Cupra gaat profiteren) en de locatiebepaling van een nieuwe fabriek voor de Volkswagen Groep in Valencia.

Thomas Schäfer kan bogen op veel ervaring in de internationale auto-industrie. Hij begon zijn loopbaan in 1994 bij Daimler in Stuttgart, waar hij verschillende senior managementfuncties bekleedde. Schäfer trad in 2012 in dienst bij de Volkswagen Groep, aanvankelijk als hoofd van de International Production afdeling, waar hij onder meer de leiding had bij onderhandelingen over nieuwe productielocaties. In 2015 werd Schäfer de eerste man van de Volkswagen Groep in Zuid-Afrika, waar hij verantwoordelijk was voor de activiteiten van Volkswagen in het land zelf en de ontwikkeling van de groepsmerken in de landen ten zuiden van de Sahara. Schäfer werd in augustus 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Skoda.

 

Reageren is niet mogelijk.