Maserati komt met 10 jaar garantie, maar nu nog even niet

0

Maserati heeft een persbericht de deur uitgedaan waarin de introductie nu het nieuwe ‘Extra 10 Warranty Program’ van het merk werd aangekondigd. Hiermee kan de garantie op componenten van de aandrijflijn (motor en versnellingsbak) tot 10 jaar na eerste registratie van de auto worden verlengd.

Het garantie programma wordt aangeboden ter aanvulling op de bestaande garantie-uitbreiding tot 4 of 5 jaar, dat bekend staat als ‘Extended Warranty’. De nieuwe service is beschikbaar voor elk type Maserati en moet de waarde van de verschillende auto’s ten goede komen. De klant is immers verzekerd van gemoedsrust – “Naast de topprestaties en het rijplezier die zo kenmerkend zijn voor de modellen met de Drietand”, zo schrijft de importeur in het persbericht.

De eigenaar kan bij de Maserati dealer informeren of een auto in aanmerking komt voor het garantieprogramma en als dat het geval is de service laten activeren. De dealer kan tevens alles vertellen over de extra services die binnen het ‘Extra 10 Warranty Program’ vallen, zoals de haal- en brengservice, vervangend vervoer en meer. Maserati spreekt van een”unieke, innovatieve klantbeleving” maar daarvan is natuurlijk absoluut geen sprake aangezien Lexus en Toyota de primeur hadden met een garantietermijn van 10 jaar.

Storender is het feit dat Maserati het persbericht inmiddels weer heeft ingetrokken. De genoemde voorwaarden blijken dus niet te kloppen. Slordig, maar misschien ook wel heel erg Italiaans: de klant een product serveren dat nog niet goed is uitontwikkeld. Wanneer Maserati wel met nieuwe garantievoorwaarden komt, is nog niet duidelijk.

 

 

Reageren is niet mogelijk.