Nu officieel: 10 jaar garantie bij Maserati

0

Autointernationaal.nl berichtte vorige maand al dat Maserati (in navolging van Toyota en Lexus) tot 10 jaar garantie gaat aanbieden. Het betreffende persbericht werd echter direct weer ingetrokken omdat intern nog niet alle voorwaarden waren afgehamerd. De voortijdige lancering doet wat denken waarom Italiaanse auto’s in het verleden (?) bovengemiddeld vaak te maken hadden met kinderziektes (want niet goed uitontwikkeld), maar dat terzijde. Nu zegt Maserati haar zaken voor wat betreft de nieuwe garantie wel voor elkaar te hebben.

Toyota en Lexus hadden in juni de primeur toen zij bekendmaakten per direct hun modellen te voorzien van 10 jaar garantie. Het idee was dat de handschoen daarmee richting de Duitse concurrentie (Audi, BMW, Mercedes, Porsche) op de grond werd geworpen, maar het is verrassend genoeg het Italiaanse Maserati die hem oppakt, ook al is een waarborgperiode tot 10 jaar bij deze autofabrikant niet standaard.

Maserati noemt de nieuwe garantie “Extra10 Warranty Program”. Met deze ietwat onduidelijke naam wordt bedoeld dat de garantietermijn op componenten van de aandrijflijn (motor, versnellingsbak, aandrijving) tot 10 jaar na de registratie van de auto kan worden verlengd. Het Extra10 Warranty Program wordt aangeboden als aanvulling op de bestaande garantie-uitbreiding tot 4 of 5 jaar, waarvoor Maserati de omschrijving “Extended Warranty” hanteert. De nieuwe garantie is beschikbaar voor elk type Maserati, binnen 9,5 jaar na registratiedatum en zonder kilometerbeperking, aldus een woordvoerder van het merk.

Klanten kunnen bij de Maserati dealer informeren of hun auto in aanmerking komt voor het garantieprogramma. Die zal ook informatie kunnen geven over de kosten van de garantie-uitbreiding en over de extra diensten die binnen het Extra10 Warranty Program vallen, zoals een haal- en brengservice en vervangend vervoer.

Details over de voorwaarden of en de prijs van het nieuwe garantieprogramma ontbreken nog (…), maar het feit dat Maserati een dergelijke verlenging aanbiedt, getuigt van het vertrouwen dat zij in haar producten heeft. Bovendien komt het Extra10 Warranty Program de inruilwaarde van de Italiaanse bolide ten goede. Daar zal met name de zakelijke markt (lees: leasemaatschappijen) blij mee zijn, waardoor Maserati minder afhankelijk wordt van particuliere verkoop. Vooral met de Grecale (foto) zouden de Italianen nu moeten kunnen gaan scoren in het business segment. Voorwaarde is wel dat onderhoud en de reparaties allemaal door officiële dealers worden uitgevoerd, maar dat is bij Toyota / Lexus niet anders. Is dit laatste toeval? Nee, want zowel Maserati en Toyota / Lexus zijn op deze manier verzekerd van 10 jaar lang klandizie. Waardoor de kosten van de uitgebreide garantie zich terug kunnen betalen.

Reageren is niet mogelijk.