Volkswagen ID.2 wordt duurder dan verwacht

0

Het prijsdoel voor de elektrische Volkswagen ID.2 zal waarschijnlijk niet worden gehaald. Potentiële kopers moeten rekening houden met een 5.000 euro hoger tarief.

Volkswagens elektrische instapmodel zal niet zoals verwacht waarschijnlijk minder dan 20.000 euro gaan kosten (Duitse prijsstelling; voor de Nederlandse markt dient hier 10 procent bij opgesteld te worden). In een interview spreekt merk chef Thomas Schäfer van een hoger bedrag aangezien de grondstofkosten structureel aan het stijgen zijn. “Als je kijkt naar de mate waarin die materialen duurder worden, ga je al snel van de wenselijke 20.000 euro naar 25.000 euro”. Voor wat betreft de Nederlandse markt hebben we het dan over 27.500 euro. Dit kan grote gevolgen hebben voor de positionering van de ID.2.

DiessCanadaDuitsland

De kleine elektrische auto die voor 2025 is aangekondigd, gaat ID.2 heten en is gebaseerd op de ID.Life conceptstudie. Begin dit jaar sprak de toenmalige CEO van de Volkswagen Groep, Herbert Diess van een prijs in de range van 20.000 euro, maar dat lijkt dus niet haalbaar. Dat heeft enerzijds de maken met de genoemde stijging van de grondstofprijzen, maar ook met de wens van Volkswagen om minder afhankelijk te worden van Chinese toeleveranciers. Want nog een keer verwikkeld raken in ‘Russische situaties’, dat wil de Duitse autofabrikant niet. Volkswagen wil in de toekomst meer grondstoffen uit andere landen gaan betrekken. Hiertoe nam het bedrijf eerder deze week deel aan een handelsmissie van de Duits regering naar Canada.

Reageren is niet mogelijk.