Land Rover viert 75 jaar Defender met de 75th Edition

0

Land Rover staat met de introductie van de New Defender 75th Edition op eigen wijze stil bij het 75-jarig jubileum van het merk. Het verhaal van Land Rover begon in 1948 met het debuut van de Series I op de AutoRAI in Amsterdam. De rest is geschiedenis.

Land Rover levert de speciale 75th Edition in Nederland alleen als Defender 110 P400e Electric Hybrid (PHEV). Kenmerkend voor de feestuitvoering is de exclusieve exterieurkleur Grasmere Green. Deze komt terug op de bijpassende 20 inch velgen met speciale naafdoppen. Opvallende 75 Years-graphics, bumpers in de kleur Ceres Silver en privacy glas zorgen voor volgens Land Rover de fijne details.

LandRoverDefender75edition7

De exterieurkleur keert ook terug in het interieur. Zo is de Cross Car Beam afgewerkt in Grasmere Green Powder Coat Brushed Finish en zijn er laser geëtste details aangebracht op de zijkanten van het dashboard. De stoelbekleding in Resist kunstleder is uitgevoerd in de kleur Ebony en de zijstijlen van de middenconsole zijn bekleed met Robustec, de meest robuuste stof die beschikbaar is op Defender.

LandRoverDefender75edition14

De Limited Edition is gebaseerd op het HSE uitrustingsniveau. Deze beschikt over een 3D Surround Camera, Configurable Terrain Response, een Meridian audiosysteem, Matrix koplampen, het Pivi Pro infotainmentsysteem met 11,4 inch touchscreen, het Interactive Driver display, een Head-Up display en een draadloze telefoonlader met signaalversterker.

LandRoverDefender75edition15

De 75th Edition voegt daar een glazen panorama dak met schuif/kanteldeel aan toe. Andere leuke dingen voor de mens zijn een verwarmbare stuurwielrand, 3-zone climate control en 14-voudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorstoelen met memoryfunctie voor zowel de bestuurder als de voorpassagier. Een elektrisch uitklapbare trekhaak en All-Season banden behoren tot de voor Nederland voorgeselecteerde opties.

LandRoverDefender75edition11

In Nederland wordt de Defender 75th Edition alleen geleverd als 110 P400e Electric Hybrid (PHEV). Land Rover biedt het feestmodel aan voor 126.797 euro. De gelimiteerde uitvoering is per direct te bestellen.

LandRoverDefender75edition4

Land Rover introduceert gelijktijdig een nieuwe reeks lifestyle-artikelen die het 75-jarig jubileum extra feestelijk maken. Deze collectie deelt het Grasmere Green kleurenthema en biedt een uitgebreid assortiment merchandise, waaronder een uniek, minimalistisch horloge dat wordt geleverd met 2 horlogebandjes, een handige rugzak en kleding met unieke 75 Years details en graphics.

 

Reageren is niet mogelijk.