Dit is de nieuwe BMW i5

0

BMW slaagde er in de geheel nieuwe, volledig elektrische, i5 veel langer geheim te houden dan gewoonlijk. We zijn ruim een week verwijderd van het officiële wereldwijde debuut van de executive sedan en stationwagon (Touring), en pas nu zijn de eerste officiële beelden gelekt op internet.

We kunnen nu allemaal opgelucht ademhalen: de i5 heeft een nogal ingetogen ontwerp en zijn niervormige grille heeft een normaal formaat. Met de i5, waarvoor net als bij de aanstaande elektrische 3-serie een grote verkooprol is weggelegd, speelt BMW op veilig om zo geen controverse te riskeren. Het omstreden gezicht van de i7 en iX is nergens te bekennen: wat we hier hebben, is een stijlvol ogende sedan.

Smalle grille en puntige koplampen creëren het klassieke BMW front: de lichtunits met dubbele lenzen zorgen er voor dat niemand deze auto ooit kan verwarren met iets anders dan een product uit München. Een agressief ogende voorbumper geeft de auto een dynamische uitstraling en grote wielen vullen de wielkasten bijna zonder ruimte, waardoor de hele auto er zeer sportief uitziet. Verzonken deurkrukken maken het plaatje compleet.

De i5 zal vanaf de verkoopstart te koop zijn in 2 versies: de eDrive40 uitvoering wordt de instapvariant met beproefde aandrijflijn van de i4. Hij zal dezelfde elektromotor hebben die de achterwielen aandrijft met een vermogen van 326 pk en een koppel van 430 Nm. Afgaande op de geschatte actieradius van BMW (maximaal 582 km), kunnen we gerust zeggen dat hij hetzelfde batterijpakket van 80,7 kWh als de i4 zal gebruiken.

Topversie van de i5 wordt de M60 xDrive, in ieder geval totdat de M divisie zijn eigen uitvoering van de elektrische executive sedan uitbrengt. Tot die tijd moeten we het doen met zo’n 600 pk en meer dan 1.000 Nm aan koppel, wat de i5 tot de snelste elektrische BMW ooit zal maken. En ja, er komt ook een stationwagon versie aan, traditioneel Touring genaamd, maar daarvoor moeten we wachten tot volgend jaar.

 

Reageren is niet mogelijk.