Vernieuwde Hyundai i20 trekt de aandacht met felle kleuren

0

Hyundai heeft de vernieuwde i20 onthuld. De 5-deurs B segment hatchback beschikt voortaan over extra connectiviteitsfuncties. Meer details voor de Nederlandse markt (gamma, prijzen en datum van opening orders) worden in een later stadium bekendgemaakt.

De modeljaar 2024 uitvoering van de i20 kan worden herkend aan de opnieuw getekende voorbumper en grille. Aan de achterzijde trekken de nieuwe bumper en de gewijzigde Z-vormige lichtsignatuur de aandacht. Verder zijn er nieuw ontworpen 16- en 17-inch lichtmetalen velgen. In het opgefriste model zijn de gloeilampen vervangen door lampen met led technologie.

Hyundaii20c

De vernieuwde i20 gaat geleverd worden in 8 verschillende carrosseriekleuren. Een 2-kleurige carrosserie met het dak in de kleur zwart is optioneel. 3 carrosseriekleuren zijn helemaal nieuw: Lucid Lime Metallic (foto), Lumen Grey Pearl en Meta Blue Pearl. Kleuren die terugkeren zijn: Atlas White, Phantom Black Pearl, Aurora Grey Pearl, Dragon Red Pearl en Mangrove Green Pearl.

Hyundaii20d

Hyundai rust de vernieuwde i20 standaard uit met een 4,2 inch LCD instrumenten cluster, een C-USB-poort, eCall van de tweede generatie (op basis van het 4G-netwerk) en Over-The-Air (OTA) kaartupdates. Gebleven zijn opties zoals het 10,25 inch digitale instrumentencluster en het 10,25 inch touchscreen, Apple CarPlay & Android Auto, draadloos opladen van de smartphone en de nieuwste versie van Hyundai Bluelink dat een breed scala aan connectiviteitsdiensten biedt, waaronder Live Services en op afstand bedienbare voertuigfuncties via de smartphone-app.

Tevens is de vernieuwde Hyundai i20 voorzien van het veiligheidspakket Hyundai Smart Sense. Voortaan standaard zijn Forward Collision-avoidance Assist (FCA) met voetganger- en fietser- herkenning. FCA helpt een aanrijding met een obstakel vóór de auto te voorkomen en waarschuwt als een voorligger plotseling vertraagt of wanneer het systeem het risico van een aanrijding signaleert, bijvoorbeeld een stilstaand voertuig of een voetganger. Lane Following Assist (LFA) past automatisch de besturing aan om de Hyundai i20 in het midden van zijn rijbaan te houden. Binnenin genieten de inzittenden van sfeerverlichting waarbij de kleur kan worden aangepast aan de stemming. De auto is leverbaar met een premium audiosysteem van Bose.

Voor extra gemoedsrust zijn er ook optionele veiligheidssystemen verkrijgbaar. Rear Cross-traffic Collision-avoidance Assist (RCCA) helpt bij het achteruit rijden een aanrijding met een aan de linker- of rechterzijde naderend voertuig te voorkomen. Als een aanrijding dreigt, geeft het systeem een waarschuwing. Als het risico verder toeneemt, assisteert RCCA automatisch met een noodstop. Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA) helpt tijdens het wisselen van rijstrook een aanrijding met een medeweggebruiker te voorkomen. Zodra BCA bij het inschakelen van de richtingaanwijzer een dreigende aanrijding signaleert met een auto schuin achter de Hyundai i20, zal het systeem de bestuurder waarschuwen. Als er bij het verlaten van een parkeerplaats parallel aan de rijrichting een aanrijding met een passerende auto dreigt, kan BCA assisteren met een noodstop. Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC) maakt gebruik van het geavanceerde navigatiesysteem om te anticiperen op bochten en rechte stukken op de geplande route via de snelweg en past de snelheid aan voor extra veiligheid.

Onder de motorkap van de vernieuwde Hyundai i20 bevindt zich een 1.2 MPI motor van 84 pk of een geavanceerde aandrijflijn met 48 volt mild hybride technologie en 1.0 T-GDi motor met 100 pk 120 pk. Het 48-volt mild hybrid-systeem draagt bij aan een vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. De i20 is verkrijgbaar met een 7-traps transmissie met dubbele koppeling (7DCT), een handgeschakelde 6 versnellingsbak met Intelligent Manual Transmission (6iMT) of een handgeschakelde 5 versnellingsbak. Om brandstof te besparen én voor een soepele en responsieve rijervaring ontkoppelt de iMT de motor van de transmissie zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. Daardoor rolt de auto uit (‘zeilen’), wat de CO2-emissie en het brandstofverbruik reduceert. De motor reageert weer zodra de bestuurder de rem of het gaspedaal intrapt.

Hyundaii20b

De productie van de vernieuwde Hyundai i20 start naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 in de fabriek van Hyundai in Izmit, Turkije.

 

Reageren is niet mogelijk.