Skoda: 3 miljoenste SUV is een feit

0

Skoda meldt dat zij inmiddels 3 miljoen auto’s van het SUV type heeft gebouwd.

De eerste SUV van Skoda verscheen in 2009 op de markt: de Yeti. Dit opvallend ruime en sympathiek ogende model was direct een hit en leverde 684.500 orders op. Helaas zouden kopers van de 1.2 TSI uitvoering te kampen gaan krijgen met flink wat motorproblemen, maar dat was bij de introductie van de Yeti natuurlijk nog niet bekend.

SkodaYeti

De elektrische Enyaq is met zijn 2 carrosserievarianten inmiddels goed voor 166.900 orders. Van de Kamiq staat de verkoopteller inmiddels op 537.100 exemplaren. Diens Indiase zustermodel, de Kushaq, is tot nu toe 63.900 keer over de toonbank gegaan. Skoda zag voor de Karoq wereldwijd maar liefst 705.800 bestellingen binnenkomen. Maar de absolute verkooptopper uit het SUV gamma van de Tsjechen is de Kodiaq. Sinds zijn introductie in 2017 wist Skoda daarvan 841.900 exemplaren te slijten. Dit SUV model krijgt binnenkort een opvolger die ook in een plug-in hybride variant leverbaar wordt met een elektrische actieradius van meer dan 100 kilometer.

SkodaSUV3miljoen

Dus uiterlijk 2026 kunnen wij een persbericht van Skoda verwachten waarin trots gemeld wordt dat de 4 miljoenste SUV in Tsjechië van de band is gerold. De 3 miljoenste SUV was overigens een zwarte Kodiaq Sportline. Die verliet de productielijn in de Skoda-fabriek in Kvasiny. In Tsjechië worden de SUV modellen op 2 locaties gebouwd: de Kamiq, Enyaq en Enyaq Coupé komen uit de fabriek in Mladá Boleslav, terwijl de Karoq en Kodiaq van de productielijn in Kvasiny rollen.

SkodaEnyaqCoupé

Daarnaast bouwt Skoda diverse SUV modellen in China, India, Oekraïne en Slowakije. In 2021 was de Karoq verkrijgbaar in 60 landen en stond hij dat jaar op de derde plaats wat betreft totale leveringen, direct na de Octavia, en de kleinste SUV, de Kamiq. Dit laatste model was de bestverkopende SUV van Skoda in zowel 2021 als 2022.

 

Reageren is niet mogelijk.