8 Jaar garantie op alle sinds 2016 geleverde Mitsubishi’s

0

Alle Mitsubishi’s die sinds 2016 in Nederland geleverd zijn, komen vanaf nu in aanmerking voor 8 jaar garantie. Daarmee biedt het Japanse merk op al haar personenwagens dezelfde lange garantietermijn als onlangs voor nieuwe exemplaren werd aangekondigd.

De lange garantieperiode bestaat uit 5 jaar fabrieksgarantie (tot 100.000 km) aangevuld met 3 jaar extra garantie (tot 160.000 km). Deze garantie heeft betrekking op alle modellen die door Mitsubishi officieel in Europa zijn geleverd en geldt voor alle exemplaren die in onderhoud zijn bij de officiële dealer of bij een erkend servicecentrum.

Met deze stap benadrukt Mitsubishi naar eigen zeggen haar reputatie als solide kwaliteitsmerk. Menigeen kent immers de bij ons wereldberoemde slogan ‘de gestaalde perfectie’ nog. Bij de 2022-editie van het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond werd Mitsubishi als merk tweede en kwam de ASX zelfs als betrouwbaarste model uit de bus. In het laatste onderzoek van de Britse consumentenorganisatie What Car? scoorde Mitsubishi 96,2 procent op het onderdeel betrouwbaarheid. Beide metingen zijn gebaseerd op de praktijkervaringen van automobilisten.

De garantie van 8 jaar (of 160.000 km) die Mitsubishi aanbiedt, heeft betrekking op onder meer de motor, de aandrijflijn inclusief versnellingsbak, de verwarming en airco en hybride-systemen inclusief de aandrijfbatterij. Daarmee zijn ook modellen als de Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV gedekt door deze extra garantie. Naast 8 jaar garantie biedt Mitsubishi ook 12 jaar garantie op de carrosserie.

Reageren is niet mogelijk.