Nieuwe plaagfoto’s van Fisker EMotion

0

Fisker heeft een aantal nieuwe plaagfoto’s vrijgegeven van haar EMotion. Op deze serie afbeeldingen is de elektrische liftback in definitieve vorm te zien, al is er nog geen foto waar de EMotion in zijn geheel op staat.

De Fisker gaat omgerekend zo’n 150.000 euro kosten. De fraai vormgegeven EMotion krijgt een actieradius van 644 kilometer. De Fisker kan via een zogeheten Ultracharger worden opgeladen. Na 9 minuten heb je dan weer genoeg stroom voor 160 kilometer. Als topsnelheid wordt 259 km/u opgegeven. Belangrijkste concurrent is de topversie van de Tesla Model S, de P100D (114.435 euro in standaard tenue en 162.985 euro met Ludicrous Mode), die iets langzamer is.

Kijk je door je wimpers naar de foto’s, dan zie je een paar designelementen van de Karma, een model dat onder een andere eigenaar (Wanxiang uit China) tot zelfstandig merk gepromoveerd is. De EMotion oogt letterlijk en figuurlijk echter korter en krachtiger. Het is evenwel een raadsel waarom een auto zonder verbrandingsmotor zoveel (koel)luchtopeningen heeft.

Gaat de Fisker in deze vorm in productie (wat gezien de aanwezige vleugeldeuren eerlijk gezegd twijfelachtig is), dan zal er intensief gebruik worden gemaakt van koolstofvezel en aluminium om het gewicht te beperken. De LiDAR sensoren en de spiegelcamera’s suggeren dat de EMOtion tot op zekere hoogte zelfstandig kan rijden.

Fisker zal op 30 juni de orderboeken openen. Dat is rijkelijk vroeg, want de productie begint pas in 2019. Maar goed, dat zijn fans van elektrische auto’s wel gewend. Ook bij de Tesla Model 3 zit een ‘gat’ van anderhalf jaar tussen de introductie en de daadwerkelijke levering aan de eerste klanten.

Reageren is niet mogelijk.