Alpine A110 ook in wedstrijdtenue

0

Renault heeft grootse plannen met Alpine. Het startschot is gegeven, met de lekker retro ogende en aan het wegdek klevende A110. Maar die legt slechts de fundering. De Fransen willen er een compleet nieuw merk van bouwen. à la DS van concurrent PSA.

Maar dat zal alleen lukken bij goede commerciële resultaten. En als je op maandag wilt verkopen, moet je op zondag winnen, zo luidt het marketinggezegde. En dus gaan de Fransen racen met Alpine. De A110 krijgt zijn eigen raceklasse waarin de deelnemers elkaar te lijf kunnen gaan met identieke auto’s. Renault hoopt op circa 20 deelnemers.

Specialist Signatec moet ervoor gaan zorgen dat de A110 voldoet aan de FIA reglementering en het model, waar dat mogelijk is, nog verder aanscherpen. Als voorproefje heeft Renault alvast deze digitale plaagfoto gemaakt. De A110 cupracer krijgt uiteraard een sportieve bodykit mee en zal worden voorzien van zaken als een rolkooi en racestoelen. Het interieur zal behoorlijk worden gestript. Vermogenstechnisch zal de Alpine (in reguliere uitvoering 252 pk en 320 Nm sterk) er, mede door de montage van een race uitlaat, iets op vooruitgaan. In september weten we meer, dan wordt de ‘A110 Cup’ aan de buitenwereld voorgesteld.

Comments are closed.