Fisker heeft de EMotion af

0

De nieuwe Amerikaanse autofabrikant Fisker heeft de eerste foto’s verspreid van zijn elektrische sportsedan, die op 9 januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas officieel onthuld zal worden.

Henrik Fisker is de Deense designer die onder meer de BMW Z8 tekende en zijn eigen merk lanceerde in 2007. Debuutmodel was toen de Karma; een stekkerhybride sportsedan. Maar Fisker ging failliet in 2012. Vandaag stort Henrik zich in het volledig elektrische avontuur met de EMotion, een model waarmee de rechtstreekse aanval op Tesla wordt geopend.

De productieversie van het nieuwe model wordt officieel onthuld op 9 januari tijdens de hightech beurs CES in Las Vegas. In de aanloop naar de start van de tentoonstelling heeft Henrik Fisker enkele foto’s van het model verspreid. De EMotion is een uit koolstofvezel en aluminium opgetrokken elektrische auto.

De EMotion valt niet alleen op vanwege zijn vlinderdeuren, maar ook door zijn batterij zonder vloeibare elektrolyten. Door deze techniek verhoogt de energiedichtheid en vermindert de laadtijd. Fisker kondigt voor de EMotion een actieradius van 644 km aan en slechts 9 voor een laadbeurt die goed is voor 200 km rij bereik. Het wordt trouwens sowieso een snelle auto, want de topsnelheid bedraagt 260 km/u.

De vierwiel aangedreven EMotion, die ook over technologie voor semi-autonoom rijden beschikt, zal in Nederland omgerekend 143.000 euro gaan kosten. Met het noteren van bestellingen is al in juni begonnen, maar de productie start niet voor 2019. De Karma heeft inmiddels een tweede leven gekregen als Revero. Die heeft ouderwetse Chevrolet Corvette techniek onder de kap.

Reageren is niet mogelijk.