Mercedes plaagt met nieuwe A 45 AMG

0

Begin volgend jaar zal de nieuwe Mercedes-AMG A 45 worden gepresenteerd. Met een motorvermogen van 410 pk zal hij ‘s werelds krachtigste hete hatchback worden en daarmee de 400 pk sterke Audi RS 3 onttronen. Ook hoeft de Mercedes-AMG in de BMW M2 Competition, eveneens 410 pk sterk, niet zijn meerdere te erkennen.

De nieuwe AMG A 45 heeft zich niet in hoeven te houden qua vermogen, want voor diegenen die het topmodel te heftig vinden, is er reeds de 306 pk sterke AMG A 35 variant. Die is voor hatchback begrippen ook al behoorlijk heet, maar de ’45’ doet daar nog eens een flinke schep bovenop.

Om ons, in aanloop na de officiële onthulling, alvast te laten watertanden, heeft Mercedes deze plaagfoto’s verspreid. Op het beeldmateriaal is goed te zien dat de AMG A 45 zich op het circuit lekker aan het uitleven is. Met een beetje goede wil kan je in het gekleurde camouflagemateriaal van de Mercedes kerstdecoratie zien. Het tijdstip van de verspreiding van de plaagfoto’s is dus goed gekozen.

De foto’s zijn genomen op een koud en nat, glibberig circuit. De AMG A 45 gedraagt zich aldaar als een hooligan met veel overstuur. Daarmee wil Mercedes illustreren dat er veel plezier te beleven valt in deze hete hatchback. De intelligente vierwielaandrijving wordt zó afgesteld dat driften tot de mogelijkheden behoort.

Op het beeldmateriaal is ook goed te zien dat de AMG A 45 zowel voor als achter over uitgeklopte wielkasten beschikt. Samen met de viervoudige, rechthoekige uitlaatpijpen en de enorme dakspoiler laten die er geen misverstand over bestaan waartoe deze Mercedes in staat is en dat het hier onmiskenbaar om het vlaggenschip van de modelreeks gaat.

De vorige AMG A 45, die een vermogen had van 381 pk, was voor Mercedes een groot succes en een enorm belangrijke imagobouwer voor de modelreeks. De nieuwe editie doet er qua spierkracht dus nog een schepje bovenop. Dat zal zonder twijfel ook voor zijn prijs gelden. Maar aan zijn begerenswaardigheid zal dat niks af doen.

Reageren is niet mogelijk.