Prijs vergelijking Alpine A110 S

0

De prijs van de Alpine A110 S is bekend. Zijn 1,8 liter turbomotor is liefst 40 pk krachtiger dan in de Pure en Légende versies. Met een vermogen van 292 pk en een gewicht van slechts 1.114 kg biedt de Alpine A110 S een indrukwekkende pk:kilo verhouding van 1:3,8. De sprint naar 100 km/u duurt slechts 4,4 seconden, terwijl de topsnelheid 260 km/u bedraagt.

Ten opzichte van de A110 Pure en Légende heeft de S uitvoering een nog sportiever onderstel voor maximale stabiliteit bij hoge snelheden en directe reacties op stuurbewegingen. Zo is de wielophanging met 4 mm verlaagd en zijn de nieuwe schroefveren 50 procent stijver. Bij de holle stabilisatorstangen gaat het om een verschil van zelfs 100 procent. Ook de schokdempers en aanslagrubbers van de vering zijn aangepast. Voor de ultieme precisie en stabiliteit is de volledig uitschakelbare, elektronische stabiliteitscontrole aangepast, vooral in de Track modus. De A110 S wordt standaard geleverd met Michelin Pilot Sport 4 banden (vóór 215 mm breed en achter 245 mm).

De A110 S is te herkennen aan nieuwe accenten op de carrosserie, zoals de gestileerde vlag op de C stijlen in koolstofvezel en oranje, de in zwart uitgevoerde Alpine letters op de achterzijde, oranje remklauwen en speciale donkere ‘GT Race’ velgen. Exclusief voor de nieuwe versie is de optionele, matte carrosseriekleur Gris Tonnerre (zie foto).

Kenmerken van het interieur zijn oranje stikwerk, aluminium pedalen en voetensteunen en een met leder afgewerkt stuurwiel met oranje 12-uurs markering en oranje stiksels. Alpine gebruikt verder fraaie Dinamica bekleding voor de hemel, zonnekleppen, deurpanelen en Sabel -kuipstoelen die slechts 13,1 kg per stuk wegen. Het interieur heeft tot slot emblemen van een gestileerde vlag in koolstofvezel en oranje, net als op de C stijlen.

Optioneel is de A110 S te bestellen met een glanzend koolstofvezel dak (scheelt 1,9 kilo), gesmede lichtmetalen Fuchs velgen en koolstofvezel afwerking van de Sabelt stoelen. Standaard is het (voorlopige) topmodel van Alpine uitgerust met een Focal geluidsinstallatie, Alpine Telemetrics en parkeersensoren (zowel vóór als achter).

AlpineAudiBMW
A110TT2-serie Coupé
SS QuattroM40i xDrive
77.900 euro81.610 euro77.253 euro
JaguarPorscheToyota
F-Type Coupé718 CaymanSupra
2.0 i4GR 3.0 Legend
82.835 euro83.200 euro80.795 euro

De A110 S is net als de Pure (66.300 euro) en de Légende (70.200 euro) te bestellen via de Nederlandse Alpine Centres in Soestdijk en Hengelo. De nieuwe topversie in het aanbod is te koop vanaf 77.900 euro. De levering start eind 2019. De A110 verkoopt in Nederland overigens stukken beter dan zijn grootste concurrent, de Porsche Cayman. Daarvan gingen in de eerste 9 maanden van dit jaar 11 exemplaren over de toonbank. Voor de Alpine staat de teller op 51 stuks.

Reageren is niet mogelijk.