Vernieuwde Peugeot 5008 in beeld

0

In oktober zal Peugeot niet alleen de vernieuwde 3008 presenteren, maar ook de bijgepunte 5008. Op deze afbeeldingen kan je alvast zien hoe de 7-persoons SUV er na de facelift uit zal gaan zien.

De achtersteven van de hertekende 5008 verandert niet veel. Peugeot zorgt wel voor LED verlichting met 3D effect à la de 508. Aan de voorzijde ondergaat de 7-persoons SUV dezelfde wijzigingen als de 3008. Dat geldt ook voor het interieur. De vernieuwde 5008 kan vanaf november besteld worden.

De aanpassingen aan het front zijn er op gericht om het Peugeot duo optisch breder te maken. Binnenin krijgt de vernieuwde 5008 een groot 10 inch touch screen (met de nieuwste software), althans de duurdere uitvoeringen. Volgens mijn informatie werkt Peugeot aan het verbeteren van bepaalde plastic panelen die bekritiseerd werden vanwege hun kwetsbaarheid.

Voor het mechanische gedeelte volgt de 5008 de wijzigingen van de 3008: alle bekende motoren keren terug, met uitzondering van de 2.0 BlueHDi unit van 180 pk. De productie van deze krachtbron wordt aan het einde van het jaar stopgezet. Peugeot denkt dat de stekker hybride aandrijflijn bij de 3008 dit verlies kan compenseren, in het bijzonder de HYbrid 225 versie, maar dat is niet het geval bij de 5008 die niet (deels) geëlektrificeerd is. Verwacht dus ook geen 360 pk sterke PSE versie van deze SUV.

 

Reageren is niet mogelijk.