Opel Mokka wordt geserveerd in diverse motorsmaken

0

Na de onthulling van de volledig elektrisch versie van de nieuwe Mokka eerder deze zomer, introduceert het merk met het bliksemlogo nu de conventioneel aangedreven versies van de B segment cross-over. Die missen de laadpoort opening aan de buitenzijde en krijgen er een gestileerde uitlaat voor in de plaats.

Wie ‘stekkeren’ dus (nog) niet (meteen) ziet zitten, kan kiezen voor motoren die binnen de PSA Groep zachtjesaan als oude bekenden te boek staan. Op benzinevlak komt er een 1,2 liter 3 cilinder turbomotor bij die in 2 versies leverbaar wordt: 100 pk / 205 Nm en 130 pk / 230 Nm. De instapversie drinkt gemiddeld 4,5 liter benzine per 100 kilometer, de krachtigere variant heeft een normverbruik van 4,8 liter. De CO2-uitstoot bedraagt respectievelijk 103 en 111 gram CO2 per kilometer. Standaard koppelt Opel deze benzinemotor aan een handbak met 6 versnellingen, maar de versie met 130 pk zal men ook kunnen bestellen met een 8-traps automaat. Met handgeschakelde versnellingsbak kan de laatste een topsnelheid van 202 km/u bereiken. De Mokka 1.2 Turbo 130 pk sprint in 9,2 seconden naar 100 km/u. De versie met 100 pk haalt een top van 182 km/u en accelereert in ongeveer 11 seconden van de limietgrens.

De enige diesel wordt een 1,5 liter 4 cilinder met 110 pk / 250 Nm. Die belooft een CO2 uitstoot van 100 gram. De dieselmotor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak. De sterkste aandrijflijn van de nieuwe Mokka zit in de volledig elektrische versie. Die biedt namelijk 136 pk. De Mokka-e heeft een 50 kWh batterij en een range van 322 kilometer (gemeten volgens de WLTP norm).

Opel kondigt niet alleen de conventioneel aangedreven motorvarianten van de Mokka aan, maar zet ook een nieuwe uitrustingsversie (de GS Line) in de spotlights. Die sportieve aangeklede variant (het gaat alleen om opsmuk) kenmerkt zich door de obligate rode accenten voor de luchtopeningen, een dak in een contrasttint, een hoogglans zwarte ‘Opel Vizor’ (de benaming voor het front), zwarte in plaats van verchroomde exterieurdetails en specifieke badges. Zwarte lichtmetalen velgen en een tweekleurig dak zijn ook van de partij.

Aan de binnenkant onderscheidt de GS Line uitvoering zich door een specifieke stof voor de zetels, rode dashboardbekleding, een zwart plafond en rode accenten bij het instrumenten paneel.

Op technologisch gebied belooft Opel innovaties uit de hogere voertuigklassen. Daartoe behoren onder meer de systemen Advanced Cruise Control en Active Lane Positioning, IntelliLux LED Matrix koplampen, een 180 graden achteruit rij camera en automatische parkeerhulp.

Opel zal in de komende weken de orderboeken openen, waarbij de elektrische versie als eerste aan de beurt is. De eerste leveringen zijn gepland voor het begin van 2021. Prijzen maakt Opel binnenkort bekend.

Reageren is niet mogelijk.