Maserati experimenteert met avontuurlijke MC20

0

Maserati sluit niet uit dat toekomstige klanten voor haar MC20 met de sportwagen op wintersportvakantie willen. Daarom is deze Snowcat versie ontwikkeld. Het is nog niet bekend of de experimentele variant in productie wordt genomen.

De MC20, de nieuwe supersportwagen uit Modena, wordt aangedreven door een 630 pk en 730 Nm sterke, dubbel geblazen V6. Het is de eerste bolide met midscheeps achter geplaatste motor sinds de Bora en Merak uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. De Snowcat uitvoering zou theoretisch de brug kunnen slaan naar de nieuwe D segment SUV van Maserati die Grecale gaat heten. Voor het geval rijden op asfalt gaat vervelen, maar wel als vanouds laag bij de grond wil kunnen blijven zitten. In het Italiaans heet de conceptstudie overigens Gatto delle Nevi. Vrij vertaald betekent dat “snowcat”; de benaming voor de rupsvoertuigen die gebruikt worden als vervoersmiddel rond de poolcirkel.

De Snowcat Concept beschikt in vergelijking met de gewone MC20 over een opvallende kleurstelling, een verhoogde ophanging, sneeuwbanden met spijkers en een ski rek op de motorkap. Het designexperiment doet denken aan de Alpine A110 SportsX en de Lamborghini Huracan Sterrato. Die bleven in het conceptstudie stadium steken; een lot dat ook deze MC20 Snowcat beschoren lijkt. Al weet je natuurlijk maar nooit … Via de Fuoriserie (Italiaans voor “op maat gemaakt”) kan Maserati eenvoudig een kleine serie van deze creatie gaan fabriceren. De MC20 is in deze vorm ideaal voor fans van het merk met de drietand die niet bang zijn om hun peperdure supersportwagen smerig te laten worden, zo stelt Maserati. Mocht er iets misgaan tijdens avontuurlijke ritten in de sneeuw, dan helpt de opvallende kleur (en de strepen op de zijkant) de reddingsploeg om de gehavende bolide snel terug te vinden.

Helaas is de Fuoriserie account exclusief bedoeld voor interessante, spraakmakende concepten die nooit het levenslicht zullen zien. Althans niet vanuit de fabriek. Het is nu wachten tot een moedige MC20 eigenaar zelf de Gatto delle Nevi nabouwt. Tenslotte is FuoriSerie ook de afdeling die zich moet gaan bezighouden met het personaliseren van auto’s. Als een bemiddelde Maserati klant hier dus wat in ziet, maken de Italianen er wellicht een ‘one-off’ van. De ervaring leert dat meer dan één exemplaar er niet in ziet voor dergelijke auto’s. Alpine bouwde bovengenoemde A110 SportsX als eenmalig concept en Lamborghini deed hetzelfde met de Huracán Sterrato. Helaas heeft sinds de Mega Track niemand het meer aangedurfd om een off-road sportwagen daadwerkelijk op de mark te brengen.

 

 

Reageren is niet mogelijk.