Alpine viert 100ste verjaardag oprichter met A110 GT J. Rédélé

0

Het is dit jaar een eeuw geleden dat Alpine oprichter Jean Rédélé werd geboren. Het jubileum is gevierd met een memorabele bijeenkomst in het Franse Dieppe, de bakermat van Alpine. Tijdens deze meeting met talrijke merk fans is het doek getrokken van de A110 GT J. Rédélé. Deze speciale uitvoering is uitgebracht als ode aan de oprichter.

De gelimiteerde editie is gebaseerd op de A110 GT en heeft een kleur waar Jean Rédélé bijzonder dol op was, Montebello Grey, gecombineerd met een hoogglanzend zwart dak. De J. Rédélé uitvoering onderscheidt zich verder met zwarte 18 inch Grand Prix wielen en zilverkleurige remklauwen.

AlpineA110GTJRédélé6

Het met zwart leder beklede interieur en de elegante grijze stiksels benadrukken volgens Alpine de symbiose tussen het Montebello Grey exterieur en de donkere styling elementen. De J. Rédélé uitvoering heeft dezelfde 300 pk sterke benzinemotor als de A110 GT.

 

100 exemplaren voor 100 jaar

Als verwijzing naar de 100ste verjaardag van de Alpine oprichter komen er van de A110 GT J. Rédélé niet meer dan 100 exemplaren beschikbaar. Een plaquette met de handtekening van Jean Rédélé (en genummerd van 1 tot 100) wordt in elke auto geplaatst. Bestellen van deze speciale versie kan vanaf 1 juni via een Alpine app.

AlpineA110GTJRédélé3

Vanuit Dieppe, vanouds de productieplaats van Alpine, vertrok afgelopen zaterdag een stoet fraaie Alpine modellen uit heden en verleden. De parade eindigde bij de kust van Het Kanaal, waaraan het stadje is gelegen. De Formule 1-raceauto van Alpine voerde de stoet aan samen met de A110 GT J. Rédélé.

AlpineA110GTJRédélé5

Tussen de vele klassieke en nieuwe Alpine modellen bevond zich ook een iconische A110 Berlinette van de Gendarmerie. Na de aankomst van de rijdende tentoonstelling op het strand kreeg de inmiddels 92-jarige vrouw van de oprichter van Alpine, Michelle Rédélé, de sleutels overhandigd van het eerst exemplaar van de A110 GT J. Rédélé.

AlpineA110GTJRédélé2

Bezoekers van het evenement konden konden de historische auto’s die hebben bijgedragen aan de geschiedenis van Alpine (her)ontdekken. Dankzij de inspanningen van Alpine en het collectief IDÉA (Initiative Dieppe Événements Alpine) waren er bijna 1.000 Alpine auto’s van alle generaties in Dieppe aanwezig.

AlpineA110GTJRédélé4

 

Reageren is niet mogelijk.