Volvo maakt opladen eenvoudiger

0

Door de functionaliteit van de Volvo app te verbeteren, hebben klanten met een volledig elektrische C40 of XC40 in Europa nu toegang tot meer dan 270.000 oplaadpunten over het hele continent, terwijl ze ook via één enkele en naadloze gateway kunnen betalen voor de afgetapte elektriciteit.

De Volvo app toont bestuurders de locatie van hun dichtstbijzijnde openbare oplaadpunt, samen met realtime informatie over de beschikbaarheid ervan. Door de mobiele oplaadervaring te vereenvoudigen, maakt Volvo Cars het nog eenvoudiger voor bestuurders om hun volledige elektrische Recharge auto op te laden door een einde te maken aan de talloze verschillende oplaad apps en betaalsystemen en door de toegang tot openbare oplaadinfrastructuur te verbeteren.

VolvoElektrischRechargeOpladenApp

Arek Nowinski, Europees regiodirecteur bij Volvo Cars, zegt hierover: “Het creëren van volledig elektrische premium producten is slechts één onderdeel van een veel breder ecosysteem als het erom gaat consumenten in staat te stellen de overstap naar een volledig elektrische auto te maken. Wij zien in dat veel van onze klanten het frustrerend vinden om met meerdere kaarten rond te lopen en verschillende apps te moeten installeren om toegang te krijgen tot individuele oplaadpunten. Door de mobiele oplaadervaring te verbeteren, ondersteunen wij onze klanten in heel Europa bij hun eigen volledig elektrische reis, wat toegang betekent tot meer netwerken binnen en buiten het land waar zij wonen, allemaal via ons digitale platform, de Volvo app”.

Deze ervaring wordt mogelijk gemaakt door Plugsurfing’s Developer Platform en Drive API, die laadinformatie direct integreert in de Volvo app, waardoor volgens Nowinski een naadloze en handige ervaring ontstaat. Na de eerste introductie in Zwitserland en Italië zal Volvo de vernieuwde functionaliteit tussen nu en eind 2022 verder uitrollen naar het merendeel van zijn Europese markten, waaronder Nederland.

Reageren is niet mogelijk.