Polestar 5 toont zijn kunsten tijdens Goodwood Festival of Speed

0

Polestar toont tijdens het Goodwood Festival of Speed 2022 ​​(23-26 juni) voor het eerst een prototype van de ‘5’ aan het grote publiek. Dit nieuwe model is een high performance elektrische 4-deurs GT met sportwagen aspiraties en de productieversie van de Precept conceptstudie die voor het eerst werd getoond in 2020. Met de ‘5’ wil Polestar de aanval openen op de Porsche Taycan.

Pete Allen, hoofd van Polestar UK R&D: “De ‘5’ wordt een fantastische 4-deurs GT. Het platform combineert de kenmerken van een in kleine aantallen gebouwde supersportwagen met moderne technologie, waarmee wij lichtgewicht en zeer stijve chassistechnologie in massaproductie kunnen brengen”. Het Britse team werkt aan een ​​uniek gelijmd aluminium chassis. Dit platform is volgens Polestar een belangrijke factor bij het leveren van een rij dynamiek die net zo indrukwekkend is als het design van de auto. Anders gezegd: de Polestar 5 wordt dus geen schaap in wolf kleren.

Polestar5goodwoodPrototype2

In Zweden is de ontwikkeling van een nieuwe hoogwaardige elektrische aandrijflijn in volle gang. Een nieuwe elektromotor achterin zorgt samen met de 800 Volt architectuur voor een superieure output. Gecombineerd met een krachtige elektromotor voorin, gaat de complete aandrijflijn met dubbele motor naar verwachting 884 pk en 900 Nm leveren. Jörg Brandscheid, CTO en hoofd R&D van Polestar, zegt: “De nieuwe aandrijflijn waar wij aan werken, wordt binnen ons merk de nieuwe benchmark voor high performance auto’s. De combinatie van geavanceerde engineering op het gebied van elektromotoren met de geboekte vooruitgang in lichtgewicht platformtechnologie gaat resulteren in een werkelijk verbluffende ‘rijders auto’ ”.

Polestar5goodwoodPrototype3

Tijdens het evenement gaat de nieuwe Polestar 2 keer per dag de iconische Goodwood heuvelklim maken in de ‘First Glance’ groep. De auto staat gepland voor lancering in 2024 en is de derde van 3 nieuwe elektrische modellen die Polestar naar verwachting in de komende 3 jaar gaat lanceren. Voorafgaand aan de Polestar 5 worden 2 elektrische cross-overs geïntroduceerd, de Polestar 3 en de Polestar 4. Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: “De Polestar 5 is voor ons een richtinggevend project. Het vooruitstrevende design en de geavanceerde technologie zetten de toon voor de toekomst van Polestar. We hebben veel talent in huis dat ons in staat stelt om echt iconische elektrische auto’s te maken”.

Polestar5goodwoodPrototype4

Polestar trekt dus een grote broek aan. De tijd zal leren of er inderdaad sprake is van een volwaardig alternatief, of dat deze concurrent vooralsnog een maatje te groot is.

Reageren is niet mogelijk.